Muğla Sağanak Yağmur Üç İlçedeki Arazileri ve Seraları Vurdu - Son Dakika
Güncel

Muğla Sağanak Yağmur Üç İlçedeki Arazileri ve Seraları Vurdu

Muğla Sağanak Yağmur Üç İlçedeki Arazileri ve Seraları Vurdu

Muğla'nın Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca ilçelerinde dört gündür aralıklarla süren sağanak yağmur, tarlaları ve seraları sular altında bıraktı.

01.01.2015 15:05

Muğla'nın Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca ilçelerinde dört gündür aralıklarla süren sağanak yağmur, tarlaları ve seraları sular altında bıraktı. Ayrıca fındık büyüklüğünde düşen dolu da limon ve portakal bahçelerine zarar verdi. Köyceğiz'den geçen Yuvarlakçay'ın debisinin yükselmesi üzerine taşkın yaşandığı, Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nün (DSİ) çevresindeki setleri yükselttiği kaydedildi.

Kentte dört gündür aralıklarla süren sağanak yağmur, tarım alanlarını olumsuz etkiledi. Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca ilçelerinde bazen dolu ile birlikte aralıklarla yağan sağanak yağmur, tarım arazileri, narenciye bahçeleri ile seralara zarar verdi. Ayrıca bölgedeki arı kovanlarının da zarar gördüğü kaydedildi. Köyceğiz'den geçen Yuvarlakçay'ın debisi yükseldi ve taşkına yol açtı. DSİ ekiplerinin, çaydaki setleri yükselttiği ve taşkının şuan için önüne geçtiği kaydedildi. Köyceğiz Kaymakamlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekip, bölgede hasarı tespiti için çalışmalara başladı.

Kendi bölgesini gezen Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, "Şu ana kadar yağmurdan dolayı oluşan çok büyük bir hasar yok. Ufak tefek hasarlar var. Ayrıca Köyceğiz'in yüksek alanlarda kalan mahalleleri Otmanlar, Çamköy mahallelerinde aşırı yağan yağmur nedeniyle heyelanlar oluştu. Onlar kısa sürede yollardan kaldırıldı. Yine yüksek bölgelerde yağan kar, Otmanlar ve Çamköy yolunu kapadı. Onunla ilgili de görüşmelerimizi yaptık. Yolun açılması için iş makineleri yola çıktı. İnşallah çok daha olumsuz bir durum olmaz" dedi.

ÖZELLİKLE LİMON VE PORTAKALLAR ETKİLENDİ

Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, "Dört gündür aralıklarla devam eden yağmur ve dün yağan dolu, narenciye bahçelerine ve tarım arazilerine zarar verdi. Özellikle dolu ağaçlardaki limon ve portakalları olumsuz etkiledi" dedi.

"YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ"

Köyceğiz'e bağlı Nasufdede Mahallesi'nin Muhtarı Arıkan Daşgın, "Aşırı yağmur nedeniyle Yuvarlakçay taştı. Seralarımız sular altında kaldı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bizler geçimimizi bu işle sağlıyoruz. Yetkililerden yadım bekliyoruz. DSİ'nin yazın yaptığı çalışmalar sayesinde bu yıl bölgelerinin taşkından daha az etkilendi. Vatandaşlarla birlikte su basan seralara kısa sürede müdahale ettik. Bizim bölgemizde yaklaşık 20 dönümlük sera zara gördü. Yuvarlakçay'ın göle döküldüğü alanın biraz genişletilmesi ve temizlenmesini istiyoruz. Yetkililer sesimizi duysun" dedi. Dalaman ve Ortaca ilçelerinde de ciddi oranda zarar beklenmediği kaydedildi, hasar tespit çalışmalarının yapıldığı bildirildi.

Üç ilçede de kent merkezlerinde yolların suyla dolduğu, ancak ev ve işyerinde su baskınlarının yaşanmadığı ifade edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Sağanak Yağmur Üç İlçedeki Arazileri ve Seraları Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement