"Mülteciler; Sakarya Halkından Çok Memnun" - Son Dakika
Güncel

"Mülteciler; Sakarya Halkından Çok Memnun"

"Mülteciler; Sakarya Halkından Çok Memnun"

Tanrıverdi: "Önce insan diyebilerek, mültecilere kucak açan Sakarya halkını kutluyorum" dedi.

29.02.2012 09:34

SAÜ Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ezgi Tanrıverdi; Sakarya'daki mülteciler ile ilgili geniş kapsamlı bir araştırma yaptı.

TANRIVERDİ: "Mülteciler; Sakarya halkından çok memnun"

Mülteci araştırması yapan Ezgi Tanrıverdi: "Önce insan diyebilerek, mültecilere kucak açan Sakarya halkını kutluyorum" dedi.

Cenevre Sözleşmesi esaslarına göre, Birleşmiş Milletlerin (BM) organizasyonu kapsamında yaklaşık 3 ay önce Sakarya'ya gelen yaklaşık 4 bin mültecin sığındığını belirten Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Meslek Yüksek Okulu (MYO)Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ezgi Tanrıverdi; Sakarya'daki bu çok önemli kültürel değişim konusunda Sakarya halkını aydınlatmak ve bilgilendirmek için, gerek mültecilerin problemlerine çözüm aramak, gerek Sakarya halkını bilinçlendirmek amacıyla Sakarya Üniversitesi'nin bir akademisyeni olarak, geniş kapsamlı araştırmalar yaptı.

MÜLTECİLER; İRAN, IRAK, SURİYE, AFGANİSTAN'DAN

Çalışma sonucunda çok önemli çarpıcı bilgiler ortaya çıkaran Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Meslek Yüksek Okulu (MYO)Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ezgi Tanrıverdi; yaptığı araştırması sonucunda vardığı sonucu şöyle açıkladı: "Artık; Adapazarı Çark Caddesi'nde yürürken sıkça karşılaştığımız yabancıları görmek sıradan bir durum haline geldi. Hatta bir çoğumuzun alt komşusu sığınmacı gruptan birisi oldu. Mültecilerin ailelerinden uzak, farklı bir kültür içinde olmaları köken ülkelerindeki toplumsal çevre ve statülerini kaybetmeleri ve üçüncü ülkeye yerleşmeyi beklerken özellikle kısıtlı beslenme ve barınma koşulları da önemli oranda uyum sorunları yaşamalarına yol açmaktadır.

Sakarya'da bulunan mültecilerin kökeni ağırlıklı İran olmak üzere Irak, Suriye, Afganistan'dır. Araştırmamın örneklemini İran'dan gelen Protestan mülteciler oluşturmaktadır. Yapılan görüşmelerde mültecilerin Sakarya halkından çok memnun olduğu konuk sever ve yardıma hep açık olduğu gerçeği ortaya çıktı. Hatta birleşmiş milletlerin yerleştirdiği diğer illerde bulunan yakınlarını arayarak onlarında Sakarya'ya gelmelerini önerdiklerini öğrendiğimde çok mutlu oldum. Çalışmamın çok farklı boyutlarda, daha kapsamlı detaylarını daha sonra açıklayacağım. "Önce insan" diyebilerek mültecilere kucak açan Sakarya halkını kutluyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Mülteciler; Sakarya Halkından Çok Memnun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement