Münevver Davası Olaylı Geçti! - Son Dakika
Güncel

Münevver Davası Olaylı Geçti!

Münevver Davası Olaylı Geçti!

Münevver Karabulut Davası Bugün Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Görüldü.

24.09.2010 15:18  Güncelleme: 15:22

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen duruşmaya tutuklu sanık Cem Garipoğlu ve tutuksuz sanıklar Mehmet Nida Garipoğlu, Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı, Habib Kurt , Tülay Makbule Garipoğlu, Hayyam Garipoğlu ve taraf avukatları katıldı. Duruşmaya ayrıca şikayetçi olarak Münevver Karabulut'un annesi Nagehan Karabulut, babası Süreyya Karabulut ve kardeşi Enver Karabulut katıldı. Siyah takım elbise giyen tutuklu sanık Cem Garipoğlu'nun kilo aldığı gözlendi.

TAKSİCİ TANIK BENİCE: "CEM BAVULU KALDIRAMADI, BEN YARDIM ETTİM"

Duruşmada tanık olarak ifade veren Mehmet Ceylan Benice, Beylikdüzü'nde taksicilik yaptığını belirterek," Olay günü telefonla bir taksi istendi. Söylenen yere gittim. Ancak önce çağıran kişiyi bulamadım. Telefonla görüşmem oldu. Cem aradı geleceğini söyledi. Bahçeşehir Yıldızlar Koleji'nin önünde durdum. Bir kişinin gitar omzundaydı. Durduğumda da az ileride yerde bir bavul gördüm. Taksinin arka kapısını açtı ve gitar kutusunu arka koltuğa koydu, bavulu da bagaja koymak istedi. Ben bagajın kapısını açtım. Ancak sanık Cem Garipoğlu bavulu kaldıramadı. Hatta ben yardım ettim. Bavul ağır dedim, birşey söylemedi" dedi.

"CEM GİTAR ÇALMAYA YENİ BAŞLADIĞINI SÖYLEDİ"

Olay günü Cem'in çok sakin olduğunu söyleyen tanık Benice, Cem'in yüzünde kesik izi olmadığını anlattı. Cem Garipoğlu'nun olay günü yalnız olduğunu belirten tanık Benice, "Cem Etiler'e gideceğini söyledi. TEM' otoyolundan gidelim dedi. Yolda müşteri sohbetleri yaptık. Kendi aramızda espiriler yaptık güldük. Bir gün sonra Rusya'ya gideceğini babaannesine uğramak istediğini dile getirdi. 'Gitar çalmaya yeni başladım' dedi. Etiler'e vardığımızda babaannesinin oturduğu evi gösterdi. Ancak gösterdiği evin biraz ilerisinde 'dur' dedi. Ben de 'Neden burada duruyorsun dedim' biraz ilerledik. O oda, 'Para verdiğimi görmesinler' dedi. Kendisi arabadan indi. Bavulun bagajdan çıkarılmasına ben de yardım ettim. Arabadan indikten sonra gitar omzundaydı. Bavulu da yerde çekerek sokağa doğru gitti." şeklinde konuştu.

"CEM, 'PALA' OLARAK TABİR ETTİĞİMİZ AĞAÇ KESİMİNDE KULLANILAN TESTEREYİ ALDI"

Tanık İzzettin Babat testerenin satıldığı nalburda satış elemanı olarak görev yaptığını söyledi. İzzettin Babat, olay günü sanık Cem Garipoğlu'nun saat 13.30 ve 14.00 sularında nalbura gelerek testere almak istediğini anlattı. İzzettin Babat,"Cem'e 'Hangi amaçla, nasıl bir testere istiyorsun' diye sordum. Oda birşey söylemeden testere almak istediğini ifade etti. Cem, 'Pala' olarak tabir ettiğimiz ağaç kesiminde kullanılan testereyi aldı. Sanığa testereyi alırken iki testere gösterdim. Zaten biri aldığı testereydi, diğeri de demir kesmek için kullanılan testereydi. Testereyi gazeteye sardıktan sonra beyaz poşete koydum. Testereyi gazeteye sarmamın nedeni testerenin poşeti kesmemesidir. Testere tek kişi tarafından kullanılan testeredir" diye konuştu.

SANIK AHMET BATUR'UN EŞİ TANIKLIK YAPMADI

Tanık olarak kürsüye çağrılan sanık Ahmet Batur'un eşi Kamuran Batur'a, mahkeme başkanı Mevlüt Bayraktaroğlu istersen konuşmayabilirsin, bu senin yasal hakkın diyerek hatırlatmada bulundu. Bunun üzerine tanık Kamuran Batur, tanıklık yapmayacağını söyledi.

"CANİSİNİZ SİZ"

Duruşma sırasında sinirlerine hakim olamayan Münevver Karabulut'un kardeşi Enver Karabulut elini masaya vurarak duruşma salonunu terk etti. Münevver Karabulut'un arkadaşları duruşma salonunda sanıklara bakarak, 'Canisini siz, katilsiniz siz, nasıl kıydınız, nasıl bir ailesiniz' diye bağırınca polis tarafından duruşma salonundan çıkarıldılar.

"SÜREKLİ SUSTURULUP, SİNDİRİLMEYE ÇALIŞILMAMIZ KİMYAMIZI BOZUYOR"

Taraf avukatları arasında tanıklara sorulan sorularla ilgili kısa süreli tartışma yaşandı. Tanıkların ifadelerinin bitmesinin ardından söz alan Cem Garipoğlu'nun avukatı Aytekin Kaya tanıklara her soru sormak için söz aldığında lafının yarıda kesildiğini söyleyerek, "Kafamızı masanın altına sokarak savunma yapacak halimiz yok. Biz de herşeyin ortaya çıkmasını istiyoruz. Yapılanı biz de onaylamıyoruz. Hakikatlerin ortaya çıkması için tanıklara soru soruyoruz. Ben ceza avukatıyım. Sürekli susturulup, sindirilmeye çalışılmamız kimyamızı bozuyor" diye konuştu. Bu sırada Münevver Karabulut'un annesi Nagehan Karabulut'un, "Ne bozuluyor ulan. Kimyası bozuluyormuş. Bizim kimyamız bozuldu" diye bağırdı.

Mahkeme heyeti dinlenmeyen tanıkların dinlenmesine karar verdi. Cem Garipoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 26 Kasım'a erteledi.

İDDİANAMEDEN

Münevver Karabulut'u öldürmekle suçlanan Cem Garipoğlu'nun 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Cem Garipoğlu'nun cinayeti tasarlayarak, kendini savunamayacak olan Münevver Karabulut'u canavarca bir hisle ve eziyet çektirerek öldürdüğü iddia ediliyor. Cem'in babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun Münevver Karabulut'u öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Cem'in annesi Tülay Makbule Garipoğlu ise suç delilleri yok etmek, gizlemek ve değiştirmek ile yardım etmek suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Cem'in amcası Hayyam Garipoğlu hakkında da suçluyu kayırmaktan aynı ceza isteniyor.

"ASIL BİZİM KİMYAMIZ BOZULDU"

Karabulut Ailesi adliye çıkışı duruşmayla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakırköy Adliyesi'nden çıkışında basın mensuplarının Enver Karabulut'un salondan çıkartılmasıyla ilgili sorularını yanıtlayan anne Nagehan Karabulut, "Doğal bir tepkidir. Bende vurdum. Kimyalarının bozulduğunu söylüyorlar. Asıl bizim kimyamız bozuldu. Bu ülkede adalet yok, ilahi adalet var. Sonuna kadar davamıza devam edeceğiz. Gerekirse AİHM'ye başvururuz" dedi.

"DAVANIN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir ise mahkemeye ilettikleri taleplerin reddedildiğini ifade ederek, "Davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu tek başına işlenmiş bir cinayet değildir" diye konuştu. Enver'in masaya vurmasıyla ilgili de Epözdemir, "Bu doğal bir reaksiyondur. Normal yaşamında çok sakin bir insan" dedi.

Serpil KIRKESER -Bulut MÜLHİM - İSTANBUL- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Münevver Davası Olaylı Geçti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement