Münih'e Bahar, Dilbeste ile Geldi - Son Dakika
Güncel

Münih'e Bahar, Dilbeste ile Geldi

Münih\'e Bahar, Dilbeste ile Geldi

Münih'e bahar, Dilbeste ile geldi Almanya'nın Münih kentinde faaliyet gösteren Dilbeste Türk Müziği Korosu'nun Bahar konseri'nde Münihli müzikseverler unutulmaz bir gece yaşadı.

11.04.2015 11:02

Münih'e bahar, Dilbeste ile geldi

Almanya'nın Münih kentinde faaliyet gösteren Dilbeste Türk Müziği Korosu'nun Bahar konseri'nde Münihli müzikseverler unutulmaz bir gece yaşadı. Eczacı, memur veya esnaf gibi mesleklere sahip ve boş zamanlarını müzikle değerlendiren amatör sanatçılardan oluşan koronun son konserini ünlü müzik adamı Şeref Aydın yönetti. Koro, üç bölümlük konserinde Türk Sanat Müziği'nin Hicaz, Kürdi, Uşşak ve Nihavent makamlarından unutulmaz 42 eserini seslendirdi. Sunuculuğunu Tülin Konur Aksu'nun yaptığı konserde, Dilber Kılıçay, Ayşe Güneş, Aysel Yurt, Tuğba Aydın, Perihan Filiz Eskicioğlu ve Ferda Tomak gibi amatör sanatçılar solo eserler seslendirirlerken profesyonellere taş çıkarttılar. GECENİN TATLI SÜPRİZLERİ

Gecenin ilk tatlı sürprizi koro şefi Şeref Aydın'ın 7 yaşındaki kızı Yağmur'un "Mavi boncukö adlı parçayı seslendirmesi oldu. Minik Yağmur hem ses performansıyla hem de sempatik hareketleriyle uzun süre alkışlandı. Gecenin diğer sürprizi ise, geçtiğimiz günlerde verdiği solo konser ile büyük bir çıkış yakalayan başarılı genç sanatçı Anıl Çıra oldu. Misafir sanatçı, müthiş sesiyle "Agora Meyhanesiö parçasını seslendirirken, salonu dolduranlara unutulmaz anlar yaşatarak yeni hayran kitlesine sahip oldu. Sanatçılara Cihangir Miisli (Klavye), Cumhur Taşkıner (Ud), Önder İntepe (Keman), Erdal Yıldırım (Kanun), Boran Dede (Darbuka), Nevruz Şanverdi (Ritm) eşlik ettiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Münih'e Bahar, Dilbeste ile Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement