Münih'ten Soma'ya Yardım Konseri - Son Dakika
Güncel

Münih'ten Soma'ya Yardım Konseri

Münih\'ten Soma\'ya Yardım Konseri

Cemal Güneş'in Türkçe ve Almanca olarak sunduğu program Soma'da yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

19.05.2014 10:15

Cemal Güneş'in Türkçe ve Almanca olarak sunduğu program Soma'da yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Konserin düzenlendiği Agora adlı Yunan tavernasını Türk ve Alman konuklar, hem güzel bir müzik ziyafeti hem de yardım amacıyla tıklım tıklım doldurdu. Koro Şefi Şeref Aydın, 'Bugün eğlenme günü değil, Soma'daki kardeşlerimizle dayanışma, onların acılarını paylaşma günüdür. Bugünkü etkinlikle onların yaralarını bir derece de sarabilirsek ne mutlu bize dedi.

Programda Türk müziğinin güzel örnekleri sunuldu. Genelde ağır parçalardan oluşturulan repertuvarla, koronun yanı sıra Mehmet Eskici, Seher Turan, İlknur Türkkanlı, Serap Taraklılı ve Tuğba Aydın solo eserler seslendirdiler. Sanatçılara enstrümanlarıyla Erdal Yıldırım (Kanun), Cihangir Müsli (Klavye), Önder İntepe (Keman), Boran Taraklılı (Ritm), Cumhur Taşkıner (Ud), Reşat Salman (Ud) ve Metin Can (Klarnet) eşlik ettiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Münih'ten Soma'ya Yardım Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement