Murcof Yeniden İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Murcof Yeniden İstanbul'da

Murcof Yeniden İstanbul\'da

Murcof, geçtiğimiz yıl Borusan Müzik Evi'nde verdiği konserde 'büyüleyici' olarak nitelediği ezan sesini kullanmıştı.

01.04.2013 18:20

Gittiği tüm şehirlerdeki 'eşsiz' sesleri kaydeden Meksikalı elektronika üstadı Murcof, geçtiğimiz yıl Borusan Müzik Evi'nde verdiği konserde 'büyüleyici' olarak nitelediği ezan sesini kullanmıştı.

Geçtiğimiz sezon İstanbullular ile ilk kez buluşan elektronika üstadı Murcof (Fernando Corona) 5 Nisan Cuma akşamı Philippe Petit ve Mark Cunningham ile Borusan Müzik Evi'nde.

Napoli'de Ortaçağ'dan kalma bir şatoda, Fransa'da bir katedralde veya Belfast'ta küçük bir kulüpte elektroniklerinin başında görebileceğiniz Murcof, fırtına, rüzgar, yağmur seslerini kaydedip müziğine entegre eden bir müzisyen. Meksikalı elektronika devi Murcof (Fernando Corona), müzikseverlerin yoğun talebi üzerine bu kez usta müzisyenler Philippe Petit ve Mark Cunningham ile birlikte 5 Nisan Cuma akşamı yeniden Müzik Evi'nde.

2003 yılından bu yana ürettiği yapıtlarla bugünün ilerici elektronika sahnesinin en önemli temsilcilerinden biri olan Murcof, gerek form anlayışı, gerek kurguladığı ses örgüleriyle klasik, çağdaş ve güncel elektronik müzik arasındaki ince çizgide yaşıyor. Kendisini "müzik seyyahı" olarak tanımlayan, icat ettiği aletlerden ve geleneksel bir Macar enstrümanı olan cimbalomundan çıkardığı enteresan seslerle elektronik dinleyicilerinin gözdesi olan Philippe Petit de en az Murcof kadar ilginç bir karakter. Petit-Murcof ikilisi dört yıl boyunca çeşitli festival ve konserlerde sürdürdükleri müzikal birlikteliklerine 2011 yılında New York'lu no wave grubu Mars'ın kurucularından Mark Cunningham'ı kattı.

Müzisyen bir ailede büyüyen Murcof'un elektronik müziğe olan ilgisinin temelinde Depeche Mode, Jean Michel Jarre ve Almanyalı efsanevi elektronik müzik grubu Kraftwerk yatıyor. Yakın çevresindeki müzisyenlerle toplayabildikleri her tür ekipmanı bir araya getirerek kendi enstrümanlarını adeta icat ederek bu işe başlayan Murcof, elektronika hayatında olsun veya olmasın bir şekilde müzikle ilgili bir iş yapacağını söylüyor.

Geçtiğimiz yıl Borusan Müzik Evi'nde verdiği konser öncesinde şehri dolaşan ve konserde müziğine kattığı ezan seslerini kaydeden Murcof, Avrupalı dinleyiciyle kıyaslandığında Türk dinleyicisinin sevdiği veya sevmediği bir şeye o an salonda tepki vermesini içten bulduğunu dile getiriyor.

Önümüzdeki günlerde İstanbul'a konuk olacak Vanessa Wagner ile Arvo Part'tan Eric Satie'ye klasik bestecilerin yapıtlarına yeni uyarlamalar yapan Murcof'un trompetçi Erik Truffaz, perküsyoncu Deominique Mahut ve gitarist Edgar Amor ile Meksika yerlileri Huicol'ların geleneksel müziği, elektronik ve cazı bir araya getirdikleri bir de etnik projesi bulunuyor.

MURCOF, PHILIPPE PETIT, MARK CUNNINGHAM

Tarih: 5 Nisan 2013, Cuma

Saat: 21.30

Yer: Borusan Müzik Evi

Borusan Müzik Evi etkinliklerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından, pazartesi–cuma arası saat 10.00–18.00 arasında Borusan Kültür Sanat'tan ve konser günleri de saat 18.00'den itibaren Borusan Müzik Evi'nden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Murcof Yeniden İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement