Muş'ta 29 Yıl Aradan Sonra Bir İlk - Son Dakika
Güncel

Muş'ta 29 Yıl Aradan Sonra Bir İlk

Muş\'ta 29 Yıl Aradan Sonra Bir İlk

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 18 Nisanda yapacağı ziyaret öncesinde kentteki hazırlıklar bitti.

16.04.2013 10:37  Güncelleme: 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 18 Nisanda yapacağı ziyaret öncesinde kentteki hazırlıklarda sona gelindi.

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, 3 Kasım 1984'te gerçekleştirdiği gezinin ardından bir daha cumhurbaşkanı yüzü göremeyen Muşlular, Abdullah Gül'ün 18 Nisanda kente yapacağı ziyaretin heyecanını yaşıyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretine sayılı günler kala kent merkezinde valilik koordinasyonunda hummalı bir çalışma başlatıldı.

Belediye başkanlığı, il özel idaresi ve karayolları başta olmak üzere tüm kurumların adeta seferber edildiği çalışmalarda, şehir merkezindeki çeşitli noktalara "Sayın Cumhurbaşkanımız, Laleler Diyarı Muş'a Hoş geldiniz" yazılı afişler ile bilbordlara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün fotoğrafları yapıştırıldı.

Şehir merkezindeki tüm cadde ve sokakların yıkandığı, kaldırım taşlarının boyanarak refüjlerin yeniden düzenlendiği kentte, valilik bahçesi başta olmak üzere yeşil alanlara da çok sayıda çiçek ekildi.

Kentte günler öncesinden başlayan ve tamamlanmak üzere olan çalışmalarla ilgili AA muhabirine bilgi veren Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhurbaşkanı Gül'ün 29 yıl aradan sonra kenti ziyaret edecek ilk cumhurbaşkanı olduğunu anımsattı.

Böylesi bir durumun kendilerinde ayrı bir heyecan yarattığını vurgulayan Dede, Muş halkının cumhurbaşkanını en iyi şekilde ağırlayacağını söyledi.

Dede, ziyaret öncesinde kentin hemen her tarafında çalışma yapıldığına değinerek, şunları kaydetti:

"Bütün kurumlar seferberlik ilan etmiş durumda. Sayın Cumhurbaşkanı'mızla beraber değerli misafirler de gelecek. Onların akıllarında, ilimiz hakkında sadece 'Yemen Türküsü' kalmasın; insanların çalışkanlığını, kentin güzelliğini ve büyükşehir olmaya müsait olduğunu görsünler istiyoruz. Ülkemizin başında olan kişiyi ağırlamak bizim için büyük bir şereftir. Muşlular misafiri sever. Böylesine büyük ve güzel bir insanın aramızda bir gün kalması da tarihimize şeref katması demektir."

Dede, Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekilere karşı mahcup olmamak için ziyaretin gerçekleşeceği 18 Nisana kadar çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş'ta 29 Yıl Aradan Sonra Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement