Muşlu Elif 'tavuk Karası' Yüzünden Okuyamadı - Son Dakika
Güncel

Muşlu Elif 'tavuk Karası' Yüzünden Okuyamadı

Muşlu Elif \'tavuk Karası\' Yüzünden Okuyamadı

Muş'un Kılızağaç Beldesi'nde yaşayan Durmuş ailesinin 13 yaşındaki kızı Elif, İlköğretim 6'ncı sınıfta gözlerinde başlayan 'tavuk karası' rahatsızlığı nedeniyle okumaya veda etti.

11.01.2012 10:54

Muş'un Kılızağaç Beldesi'nde yaşayan Durmuş ailesinin 13 yaşındaki kızı Elif, İlköğretim 6'ncı sınıfta gözlerinde başlayan 'tavuk karası' rahatsızlığı nedeniyle okumaya veda etti. Doktorların verdiği gözlüklerle ilköğretimi tamamlamayı başaran Elif, görme yeteneğini büyük ölçüde kaybedince liseye gidemedi. Doktorların retina nakli yapılmasını istedikleri Elif'in babası Baba Ramazan Durmuş, "Ben ev kirasını bile zor kazanıyorum. Kızımın göz nakli için yapılacak ameliyat masraflarını nerden bulayım? Kızım her geçen gün görme yeteneğini kaybediyor" dedi.

Kızılağaç Beldesi'nde yaşayan 7 nüfuslu Durmuş ailesinin kızı Elif, ilköğretim 6'ncı sınıfta tahtadaki yazıları okuyamayınca öğretmeni hastaneye götürdü. Doktorların gözlük verdikleri Elif'i ailesi Elazığ Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan muayenede Elif'in gözlerindeki rahatsızlığın 'tavuk karası' olduğu belirlendi. Doktorlar Elif ve babası Ramazan Durmuş'a hastalığın tedavisinin olmadığını, retina nakli gerektiğini söyledi. İlköğretimi öğretmenlerinin yardımıyla tamamlayan Elif, gözlerindeki rahatsızlık ilerleyince liseye gidemedi. Eğitimini yarıda bıraktığı için üzgün olduğunu belirten Elif, "İlköğretimden sonra okuyamadım. Doktorlar göz nakli gerektiğini belirtiyor. Ailemin maddi imkanlarının yetersizliği yüzünden bunu yaptıramıyoruz" diye konuştu.

'EV KİRASINI ZOR ÖDÜYORUM'

Bulabildiği zaman günlük işlerde çalışan baba Ramazan Durmuş da, "Ben ev kirasını bile zor kazanıyorum. Elazığ Devlet Hastanesi'ndeki doktorlar göz nakli yapılmasını söylediler. Kızım, bir metre uzağı bile çok zor görebiliyor. Her geçen gün görme yeteneğini kaybediyor. Çocuğumun tedavisi için çırpınıyorum, ama elimden bir şey gelmiyor. Bunun üzüntüsünü yaşıyorum" dedi. - Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muşlu Elif 'tavuk Karası' Yüzünden Okuyamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement