Mustafa Çay'dan "Mutsuz Olmak Günahtır" - Son Dakika
Güncel

Mustafa Çay'dan "Mutsuz Olmak Günahtır"

Mustafa Çay\'dan "Mutsuz Olmak Günahtır"

Türkiye'nin NLP konusundaki ilk Uzman Eğitimci Eğitmeni olan Mustafa Çay'ın 12. kitabı "Mutsuz Olmak Günahtır" Çay Yayınları'ndan çıktı.

27.09.2013 17:24

"Suya düşünce değil, sudan çıkamadığınızda boğulursunuz!" Edwin Louis Cole

"Mutsuz Olmak Günahtır"

Türkiye'nin NLP konusundaki ilk Uzman Eğitimci Eğitmeni (NLP Master Trainer) olan Mustafa Çay'ın 12. kitabı "Mutsuz Olmak Günahtır" Çay Yayınları'ndan çıktı. Çay, yaşamdan hüzün, dert, çaresizlik ve gereksiz acılar devşirmek yerine mutluluk damıtmanın formüllerini okurlarıyla paylaşıyor.

Mutsuz Olmak Günahtır

Mustafa Çay

Çay Yayınları

407 sayfa, 29 TL (KDV dâhil)

ISBN: 978-605-4663-00-2

Boynu bükükleri oynamak 1980'lerde mi kaldı? İçten içe hala o modu yaşarken buluyor musunuz kendinizi? Kendi çapınızda bir dert star olma potansiyeliniz yok mu? Çevrenizdekilerin mutlu olduğunu söyleyebilir misiniz? Kendinizi güvende, hayattan keyif alan ve başarılı biri olarak mı görüyorsunuz yoksa kaygılı, sürekli düşünceli, karamsar biri olarak mı? Hayatta kalabilmek için kafesin içinde dönüp duran sincap gibi sürekli aynı çemberi çeviren; kim olduğunu, ne yaptığını, nereye gitmek istediğini unutan biri misiniz?

"Teknolojimiz bizi uzayın derinliklerine götürüyor ama duygularımız hala mağara dönemindeki gibi... O dönemdeki kadar korkak yaşıyoruz. Kültürümüzden sevgi fışkırırken biz, nefret, hüzün, dert, kader için şarkılar yazıyor, haberler yapıyor ve bu kelimeleri sanki ayakta alkışlıyoruz" diyor Mustafa Çay ve "Mutsuz Olmak Günahtır" kitabında tüm bu sürece savaş açıyor. Diyor ki, "Duygularımız teknolojik ilerlemelere paralel güçlenseydi, şu an dünyada tek bir savaş, tek bir aç insan, tek bir evsiz kalmazdı!" Bizi mutlu insanların var olduğu bir geleceği inşa etmeye davet ediyor.

Mutsuz Olmak Günahtır hepimizin arzu ettiği yaşama ulaşmamızı sağlayacak bir rehber niteliğinde! Önce tek tek kendimizi nasıl mutsuz ettiğimizi anlatıyor bize...Duygu hezeyanlarına nasıl boşu boşuna sürüklendiğimizi... "Sen zaten..." diye başlayan cümlelerle bize sürekli kötü şeyler tekrarlayan içimizdeki papağanı... Atadan kalma sözlerin, bu çağda artık arkaik kabul edilmesi gereken bazı kültürel kodların yaşamımızda nasıl olumsuz nüveler soktuğunu... Sonra da kazandığımız bilinçle onlarla başa çıkabilmenin formüllerini veriyor.

Duygularımızı kontrol etmeyi, geçmişi ısıtıp ısıtıp kendi önümüze koymamayı, hayır diyebilmeyi, herkesten onay beklemeden yaşayabilmeyi, kendinizle yüzleşebilmeyi, bağımlılıklardan kurtulmayı, ertelemekten vazgeçmeyi örnekleriyle, formülleriyle, yöntemleriyle sunuyor.

Kitabı okurken evrensel kanunların işleyişini, zihinsel bakterileri nasıl yok edebileceğinizi ve sağlıklı ve mutlu birey olmayı nasıl başarabileceğimizi öğretiyor.

Kolay okunduğu kadar kolayca sindirilebilen bu rehber kitap, gündelik yaşamdaki minicik şeylere müdahale ederek bile kocaman farklar yaratabilmenin sırlarını açıklıyor. Nihayetinde mutlu olduğunu düşünen bireyler bile Mutsuz Olmak Günahtır'da yaşama karşı daha dirayetli olabilmenin ipuçlarını bulabiliyor.

Çay Yayınları'ndan çıkan kitaba büyük kitap evlerinden, D&R'lardan ve www.cayyayinlari.com web sitesinden online siparişle kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Mustafa Çay kimdir?

Neuro-Linguistic Programlama (NLP) konusunda Uzman Eğitimci Eğitimi lisansına sahip olan Mustafa Çay, profesyonel iş yaşamı boyunca 1000'den fazla seminer yönetti, 50'nin üzerinde kuruma şirket eğitimleri verdi, yüzlerce NLP pratisyen ve NLP uzmanlık eğitiminde eğitmenlik yaptı. Yaşam koçluğu, öğrenci koçluğu eğitimleriyle de yeni yaşam koçları ve öğrenci koçları ile NLP eğitmenleri (NLP Trainer) yetiştiriyor. Bireysel Koçluk anlamında 3000'in üzerinde NLP uygulaması deneyimledi. Spor koçluğu, siyaset koçluğu ve yönetici koçluğu yaptı.

Çay, A.Ü. İktisat Fakültesi'nde lisans eğitimi alırken aynı zamanda Halkla İlişkiler ve İletişim Eğitimi de aldı. New Port International Universty'de psikoloji yüksek lisansını tamamladı. Mustafa Çay, kendisi gibi NLP uzmanı olan Gülçin Çay ile evli. Kendi adıyla kurduğu Mustafa Çay Akademi'de eğitim ve koçluk çalışmalarını sürdürüyor. Çay'ın şimdiye kadar yayımlanan kitapları şöyle:

* Bir Yudum Hayat NLP

* Zehirli Düşünceler

* Değişim Budur

* İmkansız Yoktur

* Kanatsız Uçan Kuşlar

* Çocuk Hırsızları

* Aldatmaya Gittim Dönücem

* Acaba Kiminle Evlensem

* Devlerin Dansı

* Mutsuz Olmak Günahtır

* Hayvan Olmak Günahtır

* Bilincim Sana Söylüyorum Bilinçaltım Sen Anla

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mustafa Çay'dan 'Mutsuz Olmak Günahtır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement