Musul'da At Arabasına Dönüş - Son Dakika
Güncel

Musul'da At Arabasına Dönüş

Musul'un IŞİD'ten kurtarılan bölgelerinde, motorlu taşıtların 'bomba yüklü araçlarla' saldırı ihtimaline karşı yasaklanmasıyla 'at arabalı ulaşım devri'ne dönüldü.

25.11.2016 12:11  Güncelleme: 14:39

Musul'un terör örgütü IŞİD'ten kurtarılan mahallelerinde motorlu taşıtların yasaklanmasıyla "at arabalı ulaşım devri"ne dönüldü.

MOTORLU TAŞIT YASAKLANDI

Irak güvenlik güçlerinin, IŞİD'in "bombalı araç" tehdidine önlem olarak Zehra, Tahrir ve El Kadisiyye es-Saniye Mahallelerinde motorlu taşıt kullanımını yasaklamasının ardından Musul halkı, ulaşım için at arabalarını kullanmaya başladı.

TAŞIMACILIĞA BAŞLADI

At arabası sahibi 44 yaşındaki Ebu Tahsin, çatışmaların gölgesinde iki mahalle arasında yolcu taşıdığını söyledi. Ebu Tahsin, "Önceleri at arabasıyla tüp satıyordum. Ancak operasyonlar başlayınca evlerimizden çıkamaz, işimize gidemez olduk. Param yetmemeye başlayınca alternatif çözüm yolları düşünmeye başladım." dedi.

DEĞİŞEN KOŞULLAR ZORLADI

Bölgede değişen koşulların kendisini bu işi yapmaya sevk ettiğini belirten Ebu Tahsin, şunları kaydetti:

"IŞİD'ten kurtarılan ilk bölge olan Gökçeli Mahallesi'nde çarşı ve pazarlar açılmış hayat tekrar canlanmıştı. Durumu Zehra Mahallesi'nden daha iyiydi. Bu yüzden insanlar buradan Gökçeli'ye alışverişe gitmeye başladılar. Yol yaya olarak bir saatten fazla sürdüğü için bazıları zorlanıyordu. Ben de bu vatandaşları at arabasıyla götürmeyi düşündüm."

GÜNDE 25 BİN DİNAR KAZANIYOR

Arabacı Ebu Tahsin, iki mahalle arasında bir kişiyi bin dinara taşıdığını ve günlük yaklaşık 25 bin dinar kazandığını ifade etti.

Musul\'da At Arabasına Dönüş
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musul'da At Arabasına Dönüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement