Musul'u Deaş'tan Kurtarma Operasyonu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Musul'u Deaş'tan Kurtarma Operasyonu

Musul\'u Deaş\'tan Kurtarma Operasyonu
05.11.2016 19:23

Irak güçlerinin Musul'un güney ve batı yönlerindeki 8 köyü terör örgütü DEAŞ'tan geri aldığı belirtildi.

Irak güçlerinin Musul'un güney ve batı yönlerindeki 8 köyü terör örgütü DEAŞ'tan geri aldığı belirtildi.

Irak polisinden Korgeneral Şakir Cevdet yaptığı açıklamada, Hammam el-Alil yakınlarındaki Ez-Ziftiyye, Taktak ve Senanik köylerinde kontrolün sağlandığını, çatışmalar sırasında DEAŞ komutanlarından Ammar Salih Ebubekir'in öldüğünü belirtti.

Cevdet, askeri birliklerin Musul'a güney yönünden 6 kilometre mesafeye kadar yaklaştığını ifade etti.

Bu arada, Haşdi Şabi milislerinin savaştığı batı yönünde ise 5 köyün geri alındığı kaydedildi.

Ninova'yı kurtarma operasyonu komutanlarından El-Kaid Yarallah, Haşdi Şabi milislerinin Tışe, Seyyid Hasan, Harara, Ebu Şikke ve El-Farisiyye köylerini DEAŞ'tan aldığını açıkladı.

Irak ordusu ve polis güçlerinin sabah üç koldan girdikleri Musul'un güneyindeki Hammam el-Alil'de kontrolü sağladığı duyurulmuştu.

Irak ordusu, polis güçleri ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerinin katıldığı ve uluslararası koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu, 20 gündür devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musul'u Deaş'tan Kurtarma Operasyonu - Son Dakika


Advertisement