Mutfakta da Sanatta da Ustalar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mutfakta da Sanatta da Ustalar

Mutfakta da Sanatta da Ustalar
08.10.2012 11:03  Güncelleme: 11:33

Kapadokya'da turistik otellerde görev yapan mutfak şefleri, sebze ve meyve süslemeleri ile de ustalıklarını sergiliyor.

Kapadokya bölgesinde turistik otellerde görev yapan mutfak şefleri, sebze ve meyve süslemeleri ile de ustalıklarını sergiliyor.

Usta aşçıların kavun, karpuz, kabak, domates gibi meyve sebzelerle yaptıkları süslemeler ilgi çekiyor. Mutfak şefi olarak görev yapan aşçılar, 700 yıl önce Japonya'da başlayan gelenek kavun, karpuz, kabaktan insan ve doğadan figürler yapıyorlar.

Ürgüp Vera Taşsaray Oteli Mutfak şefi Bahadır Mutlu, mutfak dekoru ve meyve sebze süslemesi olarak isimlendirdikleri bu farklı yöntemle hem dikkat çektiklerini ve hem de el becerilerinin gelişimine de katkı sağladıklarını belirtti. Meyve sebze süslemesinin göründüğü kadar kolay bir iş olmadığını ifade eden Kutlu, böyle bir sanatı ortaya koyabilmenin en temel yönteminin uygun meyve ve sebzenin seçimi olduğunu söyledi. Mutlu, bir meyve veya sebzeyi süslerken, adeta bir heykeltıraş, bir ressam gibi çalıştıklarını ve hayal güçlerini de etkin şekilde kullandıklarını kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mutfakta da Sanatta da Ustalar - Son Dakika


Advertisement