Mutluluk Engel Tanımıyor - Son Dakika
Güncel

Mutluluk Engel Tanımıyor

Mutluluk Engel Tanımıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Türkiye Beyazay Derneği Bursa Şubesi tarafından gerçekleştirilen Mutlu Aile Projesi, engelli vatandaşlarla ailelerine Karacaali'de tatil keyfi sunuyor.

26.06.2013 14:33

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Türkiye Beyazay Derneği Bursa Şubesi tarafından Karacaali'de gerçekleştirilen Mutlu Aile Projesi kapsamında engelli vatandaşlar, aileleriyle birlikte Karacaali'de tatil yapıyor.

Türkiye Beyazay Derneği tarafından Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Valiliği'nin katkılarıyla gerçekleştirilen kampa katılan engelli vatandaşlar, mutluluğun engel tanımadığını gözler önüne serdi. Bursa'dan ve Diyarbakır'dan kampa katılan engelli vatandaşlar ve aileleri, denizin ve güneşin tadını çıkarıp moral depoladı. Dostlukların da geliştiği kampı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kampçılarla bol bol sohbet etti, sıkıntılarını dinledi.

Bursa'yı sağlıklı bir geleceğe taşırken engelli vatandaşların sorunlarına titizlikle yaklaştıklarını anlatan Başkan Altepe, "Bursa güzel bir projeye ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 660 engelli çocuk ve genç, aileleriyle birlikte Narlı Karacaali tesislerinde tatil yapıyor. Engelli ailelerinin biraz olsun nefes alması, engellilere sahip çıkılması adına önemli bir proje. Günlerini dört duvar arasında geçirmek zorunda kalan engelliler ve aileleri çok sıkıntılar yaşıyor. Hedefimiz onların rahatlamalarını sağlamak. Sayılı gün de olsa böyle ortama girmeleri bizim için önemli" diye konuştu.

Belediyelerin toplumda özellikle dezavantaj yaşayan vatandaşların sorunlarına eğildiğini anlatan Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını da sözlerine ekledi.

Türkiye Beyazay Derneği Bursa Şube Başkanı Zafer Hıdıroğlu ise engelli çocuk ve gençlere deniz kenarında aileleriyle birlikte 5'er gün tatil imkanı sunmanın sevincini yaşadıklarını anlatarak, "Mutlu aile projesi kapsamında düzenlediğimiz kampta doktor, hemşire, psikolog var. Devletin engelliler için sağladığı katkılar var ama bu kardeşlerimizin aileleri de birçok sıkıntıyla boğuşuyor. Burada engelli vatandaşlarımız aileleriyle birlikte tatil yapmanın keyfini yaşıyor" dedi.

Hıdıroğlu, Diyarbakır'dan gelen 18 engelli vatandaşın da proje kapsamında Bursa'da tatil yaptığını söyledi. Konuşmaların ardından Ayten Eryasa Eğitim Uygulama ve İş Eğitimi Okulu Müdürü Nurettin Gültekin, Başkan Altepe'ye Diyarbakır'a özgü hediyeler verdi. Başkan Altepe, engelli vatandaşlarla sohbet ederken, 13 yaşındaki Görkem Kahraman bağlama çalarak mini bir konser verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mutluluk Engel Tanımıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement