MYP: Türkiye İki Seçeneğe Mahkum Oldu - Son Dakika
Güncel

MYP: Türkiye İki Seçeneğe Mahkum Oldu

MYP: Türkiye İki Seçeneğe Mahkum Oldu

Muhafazakar Yükseliş Partisi Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, hükümeti uyardı.

13.02.2013 10:48  Güncelleme: 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MYP Muhafazakar Yükseliş Partisi Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, hükümeti uyararak, "Türkiye hem ülke olarak hem de vatandaşlar olarak ayrı ayrı ağır faizlerle geleceğini sattığını asla unutmamalıdır. Bu durum sürdürülebilir olmadığı gibi ülkeyi ya savaş ya iflas seçeneğine mahkum etmiştir" dedi.

MYP'den yapılan yazılı açıklamada, Papa'nın istifasının AB'nin çöküşünün de simgesi olduğu kaydedilerek, "AB bir Hristiyan birliği olarak kurulmuş ve söz de zenginleşmenin sembolü haline getirilmek istenmiş fakat perdenin arkasında ekonomik olarak iflasa sürüklenen faiz ve borç yükü ile mücadele edemeyen Protestan bir Hristiyan dünya ve onun gölgesinde yoksulluğa mahkum edilen faiz karşıtlığı ile bilinen Katolik ve Ortodoks bir Hıristiyan dünya inşa edilmiştir" denildi.

"Katolik ve Ortodoks Hristiyan dünyanın İslam'da olduğu gibi faiz karşıtı olması zenginlik kaynağı gösterilen Protestan G7 dünyanın Hıristiyan dünyayı içerisine düşürdüğü bu acı durum Papa tarafından pekala bilinmektedir" denilen açıklamada, Alman sosyolog ve politikacı Max Weber'in Protestanlığın kapitalizmi tetikleyip başlattığını söylediğinde acımasız kapitalizmin sorumlusunun Protestan Ahlak anlayışı olduğunu da tespit ettiği kaydedildi. Papanın bugün içine düştüğü ruh halinin Protestan mağlubiyetin sarmalında kendini de yok eden Hıristiyan dünyadaki ekonomik, sosyal ve ahlaki çöküşün açık bir göstergesi olduğunu savunan Yılmaz, şunları belirtti:

"Papanın görevi terk etmesi İslam'ın hakkının teslimidir. Papa bir çok gerçeği dile getiremiyor. Faiz belasının ülkeleri nasıl helak edeceğini Kuran'ın ısrarla söylemiş olması İslam'ın salt bir ibadet dini olmadığı bilakis ekonomik ve sosyolojik realiteleri en net ortaya koyan ilahi bir mesaj olduğunu da yeteri kadar izah etmektedir. Papa bu realitenin farkın da fakat konuşma iradesi olmaması görevi terkini icap ettirmiştir. Türkiye, Avrupa ve Hıristiyan dünyanın sözde gelişmiş Protestan G7 çöküşünden ibret almalıdır. Türkiye yıllarca Avrupa da Hıristiyan dünyaya atılan kazığa şimdi gönüllü olarak talip olmuştur. Bu durumun sürdürülebilir bir ekonomik model olmadığını hükümetin görmesi gerekiyor. Unutmayalım ki faiz bir çok ülke de sıfıra yakın, bazı ülkelerde ise negatiftir. Türkiye hem ülke olarak hem de vatandaşlar olarak ayrı ayrı ağır faizlerle geleceğini sattığını asla unutmamalıdır. Bu durum sürdürülebilir olmadığı gibi ülkeyi ya savaş ya iflas seçeneğine mahkum etmiştir." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MYP: Türkiye İki Seçeneğe Mahkum Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement