Nağmedâr'da Göksel Baktagir Besteleri - Son Dakika
Güncel

Nağmedâr'da Göksel Baktagir Besteleri

Nağmedâr\'da Göksel Baktagir Besteleri

Nağmedâr; yeni yılın ilk programına Göksel Baktagir besteleriyle giriş yaptı.

07.01.2013 08:34

Zeytinburnu Belediyesi'nin Merkezefendi'de oluşturduğu dinleti mekânı Nağmedâr; yeni yılın ilk programına Göksel Baktagir besteleriyle giriş yaptı. Göksel Baktagir'in kanun icrasına, Can Olgun'un kemanla, Bülent Elmas'ın ritimle eşlik ettiği konser, Nağmedar'ı dolduran dinleyicilere coşku dolu anlar yaşattı.

Kültür sanat sezonu boyunca her cumartesi günü birbirinden özel konserlerle musikimizin değerli sanatkârlarını dinleyicileriyle buluşturan Nağmedâr, Ocak ayının ilk programında Göksel Baktagir, Can Olgun ve Bülent Elmas'ı ağırladı. Göksel Baktagir'in saz müziği alanındaki beste çalışmalarından oluşan bir derlemeyle gerçekleşen konser boyunca dinleyiciler kâh sanatkârları alkışladılar, kâh bestelere sesleriyle eşlik ettiler.

Göksel Baktagir'in dinleyicilerle eser aralarında aynı zamanda söyleşi gerçekleştirdiği konser sırasında sanatkârın; Su Gibi, Masum Aşk, Merhaba, Yalnız Sen, Bayram, Aşk Masalı, Kelebek, İpek Yolu, Nihavend Longa besteleri icra edildi.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Neşet Ertaş için bestelediği Hicaz Makamında Saz Semaisi eseri "Garip" bestesini de icra eden Göksel Baktagir, sözleriyle de ustayı yâd etti. Can Olgun'un eserin başında keman ile icra ettiği Hicaz Taksim'i besteye ayrı bir renk kattı.

Göksel Baktagir besteleri dışında; dinleyicilerin sözlü katılımıyla "Ah Bir Ataş Ver" türküsünü; Bülent Elmas'ın "Konuşan Ritim" adlı farklı bir ritim enstrümanıyla eşlik ettiği ve dinleyicilerin alkışlarla coştuğu "Kâtibim" eserlerini de icra ettiler.

Program sonrasında dinleyicilere "Nağmedâr'a ilk kez geliyorum. Merkezefendi'de böylesine güzel ve anlamlı bir mekânı oluşturduğu için Zeytinburnu Belediyesi'ni çok takdir ettim. Musiki severler için konser salonları dışında böyle kıymetli mekânlar oluşturulması çok manidar. Dinleyiciler olarak coşku dolusunuz, bu özel mekânın kıymetini bilmeniz çok güzel. Alkışlarınız için teşekkür ediyoruz ve bizi dinlediğiniz için esas biz sizleri alkışlıyoruz." Sözleriyle hitap eden Göksel Baktagir; Can Olgun ve Bülent Elmas'a da teşekkür ederek konseri sona erdirdi. Konser bitiminde sanatkârlar dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nağmedâr'da Göksel Baktagir Besteleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement