'Neden Baktın' Cinayetinde Sanıklar Birbirlerini Suçladı - Son Dakika
Güncel

'Neden Baktın' Cinayetinde Sanıklar Birbirlerini Suçladı

\'Neden Baktın\' Cinayetinde Sanıklar Birbirlerini Suçladı

Adana'da 'yan bakma' yüzünden bir kişiyi öldürdükleri iddia edilen 2 arkadaştan biri için müebbet diğeri için ise 15 yıl hapis istendi.

29.08.2013 11:40  Güncelleme: 16:49

Adana'da 4 ay önce 'yan bakma' yüzünden çıkan kavgada 22 yaşındaki Cemal Yeşilmeşe'yi av tüfeğiyle öldürdükleri iddia edilen oto yıkamacıda çalışan tutuklu sanık 17 yaşındaki İ.Ç. hakkında ömür boyu, tutuksuz sanık 19 yaşındaki N.K. hakkında ise 15 yıl hapis cezası istendi. Olayın 'yan bakma' yüzünden çıktığını söyleyen cinayet şüphelileri, birbirlerini suçlayarak cinayeti kabul etmedi.

Olay, 8 Mayıs 2013'de, merkez Seyhan İlçesi, Yeşilyurt Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, oto yıkama-yağlama servisi çalıştıran N.K. ile İ.Ç., akşam işyerinde alkol almaya başladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde yıkama servisinde alkol alanlar ile işyerinin önünden geçen Cemal Yeşilmeşe arasında 'yan bakma' yüzünden tartışma çıktı. Çıkan tartışmada Yeşilmeşe av tüfeğiyle göğsünden vurularak öldürüldü. Olayın ardından yakalan şüpheliler, çıkarıldıkları Nöbetçi 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki ifadelerinde, cinayet suçlamasını reddederek birbirlerini suçladı.

Olayın 'yan bakma' yüzünden çıktığını söyleyen İ.Ç., "Biz işyerinde akşam alkol alırken, yoldan geçenler bize baktı. Biz de onlara baktık. 'Ne bakıyorsun?' dediler. Ben de 'Siz baktığınız için baktık' dedim. N.K. eline tüfeği almıştı. Sıkmaması için elini tuttum. O esnada tüfek patladı. N.K.'ın neden beni suçladığını bilmiyorum." dedi.

N.K. da "Ben konuşup anlaşmaya çalışırken İ.Ç. tüfeği almış, patlama sesini duydum. Ben suçsuzum" dedi.

Cinayet şüphelileri, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede bu ifadeleri verirken, ölenin yakınları da şüphelilere ait oto yıkama-yağlama servisini kundaklamıştı. Şüphelilerden İ.Ç. tutuklanırken, N.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şüpheliler hakkındaki soruşturma yaşlarından dolayı ayrı yürütüldü. Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanıp 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede İ.Ç. hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne düşen iddianamede ise N.K. hakkında 'kasten öldürme suçuna yardım etme' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Ayrıca, İ.Ç.'nin yaşından dolayı da indirim talep edildi.

Ölenin yakınlarının oto yıkama-yağlama servisini kundaklamasıyla ilgili soruşturma ise devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Neden Baktın' Cinayetinde Sanıklar Birbirlerini Suçladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement