Nevruz Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Nevruz Kutlamaları

Nevruz Kutlamaları

DSP Genel Başkanı Masum Türker, nevruzun, baharın gelişinin kutlandığı özel bir gün olduğunu belirterek bugüne başka anlamlar yüklemenin, asırlardır doğanın uyanışını kutlayarak sevinç yaşayanlara haksızlık olacağı gibi bayram havasında yapılması...

20.03.2013 10:46

DSP Genel Başkanı Masum Türker, nevruzun, baharın gelişinin kutlandığı özel bir gün olduğunu belirterek bugüne başka anlamlar yüklemenin, asırlardır doğanın uyanışını kutlayarak sevinç yaşayanlara haksızlık olacağı gibi bayram havasında yapılması gereken kutlamalara da gölge düşüreceğini bildirdi.

Türker, yazılı açıklamasında, nevruzun tüm dünyada sevgi, barış ve kardeşlik duygularıyla kutlanması gerektiğini kaydetti.

Nevruzun, baharın gelişinin kutlandığı özel bir gün olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

" Türkiye'de ve Türk dünyasında yüzyıllardır din, ırk, mezhep, bölge ayrımı gözetilmeksizin, coşkuyla kutlanmaktadır ve okullarda da öğrencilere özel bir gün olarak tanıtılmıştır. Bu özel güne başka anlamlar yüklemek, asırlardır doğanın uyanışını kutlayarak sevinç yaşayanlara haksızlık olacağı gibi bayram havasında yapılması gereken kutlamalara da gölge düşürür."

Gece ile gündüzün eşitlendiği 21 Mart'ta havaların ısınmaya başladığını, bir uyanış ve dirilişin yaşandığını hatırlatan Türker, şu ifadeleri kullandı:

"Sevgi, saygı ve dayanışma göstergesi olarak bir bayram şeklinde kutlanan nevruz, birlik ve beraberliğin, birlikte yaşamanın gücünü göstermektedir. Tüm dünyada sevgi, barış, kardeşlik duygularıyla kutlanan nevruzu, biz de ülkemizde bu duygu ve düşüncelerle kutlamalı, barış ve kardeşliği bozacak davranışlara fırsat vermemeli, etnik kökeni, dili, dini ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin aynı sevinçte buluşmasına katkıda bulunmalıyız."

Türker, birlik ve beraberliği tehdit edenlere karşı dik duruş sergilenmesi, herkesin ulusal değerlere saygı göstererek, sahip çıkarak bu bayram duygusunda birleşmesi gerektiğine dikkati çekti.

Muhabir: Cüneyt Ateş

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nevruz Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement