Nevşehir'de Kar Yağışı Etkili Oluyor - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'de Kar Yağışı Etkili Oluyor

Nevşehir\'de Kar Yağışı Etkili Oluyor

Nevşehir’de haftanın ilk günü sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı etkisini arttırarak sürdürüyor.

18.02.2015 09:53

Nevşehir'de haftanın ilk günü sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı etkisini arttırarak sürdürüyor. Kar yağışı nedeniyle peribacalarının da karla kaplandığı Nevşehir'de hava sıcaklığı eksi 6 dereceye kadar düşerken il genelinde okullar bir gün tatil edildi.

Nevşehir'de Pazartesi günü başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kent merkezinde kalınlığı 15 cm'ye ulaşan kar nedeniyle il genelindeki tüm okullar 18 Şubat Çarşamba günü bir gün süreyle tatil edildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin ise idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının Nevşehir'de Cuma gününe kadar etkili olacağını belirtirken hava sıcaklıklarının gece saatlerinde eksi 13 dereceye kadar düşeceğini kaydederek don uyarısında bulundu.

PERİBACALARI KAR ALTINDA

Dünyanın en ilginç yeryüzü oluşumlarından biri olarak kabul edilen Kapadokya bölgesindeki peribacaları, kar altında eşsiz bir güzelliğe büründü. Soğuk hava ile birlikte etkili olan kar yağışına aldırmayan Uzak Doğulu ve Avrupalı turistler müze ve ören yerlerini geziyor. Kapadokya bölgesine gelmek için özellikle kış aylarını tercih eden Uzak doğulu turistler, Uçhisar, Göreme, Ürgüp ve Avanos gibi turistik merkezlerdeki peribacaları, açık hava müzesi ve ören yerlerini gezerken bir yandan da karın keyfini çıkarıyorlar.

Bu arada kar yağışı ve rüzgar nedeniyle bölgede balon turları iki gündür yapılamıyor.

KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Nevşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, gece geç saatlerden itibaren kar küreme ve tuzlama araçlarını kendi sorumluluk alanına giren yol ağının yanı sıra, yağışın etkili olduğu ve kar nedeniyle yolun kayganlaşması ile birlikte çok sayıda trafik kazasının da yaşandığı Ürgüp yolu üzerinde de devam ettirdi.

Nevşehir Belediyesi ekipleri, şehir merkezinin ana arterleri başta olmak üzere cadde ve mahallelerde kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttükleri kar ile mücadele çalışmalarına, çok sayıda iş makinası katılıyor. İş makinaları yollarda biriken kar kütlelerini temizlerken, tuzlama çalışmalarını aynı hızlılık içerisinde gerçekleştiriliyor. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nevşehir'de Kar Yağışı Etkili Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement