Nevşehir'deki Doktorlar Şiddeti Kınadı - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'deki Doktorlar Şiddeti Kınadı

Nevşehir\'deki Doktorlar Şiddeti Kınadı

Nevşehir'de görev yapan doktor ve sağlık çalışanları, Samsun'da Opr. Dr. Kamil Furtun'un görevi başında öldürülmesini, basın açıklaması yaparak kınadı.

01.06.2015 12:49

Nevşehir'de görev yapan doktor ve sağlık çalışanları, Samsun'da Opr. Dr. Kamil Furtun'un görevi başında öldürülmesini, basın açıklaması yaparak kınadı.

Nevşehir Devlet Hastanesi önünde toplanan, aralarında Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mahmut Aydın ile kurum ve tesis yöneticileri, doktorların bulunduğu sağlık personeli, Samsun'da yaşanan bu hunharca olayı basın açıklaması yaparak kınadı.  Basın açıklamasını yapan Nevşehir Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İlker Sait Tuncer, canla başla, azimle, fedakarca, çalışan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Kamil Furtan'ın saldırıya maruz kalarak hayatını kaybetmiş olmasından dolayı sağlık camiası olarak derin üzüntü içerisinde olduklarını söyledi.

Doktorlar ve tüm sağlık çalışanlarının üstün gayretleri ile millete hizmet aşkıyla görevini gece gündüz demeden yerine getirdiklerini belirten Opr. Dr. Tuncer, şöyle konuştu:

"Sağlık alanında şiddetin hakim olmasına tüm sağlık çalışanları asla müsaade etmeyeceğimizi burada ifade etmek istiyoruz. Amacımız meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı kınamak ve görünür kılarak, çalışma koşullarımızın daha güvenli hale getirilmesini sağlamaktır. Hastaneler kutsal mekanlardır. Buralarda şifa dağıtılır. Bizim halkımız yardımsever, kıymet bilir, hoşgörülü ve saygılı insanlardır. Bu saldırganlar nasıl yetişti? Anlamakta zorlanıyoruz. Sağduyulu halkımızın bu sorunları çözmede bizimle birlikte yer alacağına inanıyoruz. Dr. Kamil Furtun'a Allah'tan rahmet, kendisi de bir meslektaşımız olan değerli eşleri basta olmak üzere evladı ve tüm yakınlarına sabırlar diliyoruz. Milletimizin ve sağlık camiasının başı sağ olsun." - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir'deki Doktorlar Şiddeti Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement