Nevşehir - Dünyanın En Büyük Çağdaş Sanat Projesi Kapadokya' - Son Dakika
Güncel

Nevşehir - Dünyanın En Büyük Çağdaş Sanat Projesi Kapadokya'

Nevşehir - Dünyanın En Büyük Çağdaş Sanat Projesi Kapadokya\'

Kainata Taşlarla Fısıldayan Adam Olarak da Tanınan Avustralyalı Heykeltıraş Andrew Rogers'in Land Art Projesinin Türkiye Ayağında Oluşturduğu 'zaman ve Mekan' Kapadokya'da Borusan Filarmoni Orkestrası'nın Konseri ile Açıldı.

29.05.2010 20:12

KAİNATA Taşlarla Fısıldayan Adam olarak da tanınan Avustralyalı heykeltıraş Andrew Rogers'in Land Art projesinin Türkiye ayağında oluşturduğu 'Zaman ve Mekan' Kapadokya'da Borusan Filarmoni Orkestrası'nın konseri ile açıldı.

Kapadokya bölgesinin önemli turizm merkezlerinden biri olan Göreme beldesinin Karadağ Mevkiinde 230 kişinin çalışması ile 10 bin 500 ton taş kullanarak 3 yılda tamamlanan projenin açılışı sanat , siyaset ve medya mensuplarını buluşturdu. Serginin açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, kültür, güncel ve çağdaş sanat değerleri ile bu güzelliklerin dünya insanlığı ile paylaşmanın haklı bir gururu içerisinde olduklarını belirtti. Cingil, bölgenin de tanıtımına büyük katkılar sağlayan Avustralyalı heykeltıraş Andrew Rogers'e teşekkür plaketi sundu. Avustralyalı heykeltıraş Andrew Rogers'de 'Zaman ve Mekan' adını verdiği bu çalışmasında ailesinden ve yakınlarından büyük destekler gördüğünü kaydetti. Bölge insanlarının böylesine önemli bir eseri bu alanda kazandırılmasında önemli fedakarlıklar gösterdiğini anlatan Rogers, 10 bin 500 ton taş kullanarak ortaya çıkardığı eserin kendisini de oldukça heyecanlandırdığını kaydetti. Avustralya Büyükelçisi Peter Doyle'de böylesine muhteşem bir sanat eserine imza atıldığını görmenin derin mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek, bunun normal bir sergi olmanın ötesinde eşsiz bir deneyimin paylaşılması olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan'da, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesine çağdaş değerleri ön plana alan bir eserin kazandırılmış olmasının, bölgenin de tanıtımına yeni kazançlar sağlayacağına inandığını belirtti. Daha sonra Şef Gürer Aykal yönetiminde 23 sanatçının oluşturduğu Borusan Filarmoni Orkestrası, yerden yaklaşık 1 kilometre yükseklikte olan Karadağ'da katılımcılara unutulmaz bir konser verdi. Göreme beldesi Cirit ekibi de at üzerinde katıldıkları törene renk kattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir - Dünyanın En Büyük Çağdaş Sanat Projesi Kapadokya' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement