Niğde Belediyesi 60 Bin Kişiye Aşure Dağıtacak - Son Dakika
Güncel

Niğde Belediyesi 60 Bin Kişiye Aşure Dağıtacak

Niğde Belediyesi muharrem ayı nedeniyle 4-20 Ekim tarihlerinde 26 ayrı noktada 60 bin kişilik aşure dağıtacağını bildirdi.

01.10.2017 16:20

Niğde Belediyesi muharrem ayı nedeniyle 4-20 Ekim tarihlerinde 26 ayrı noktada 60 bin kişilik aşure dağıtacağını bildirdi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yaptığı açıklamada, muharrem ayının birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma duygularını pekiştirdiğini söyledi.

Aşure gününün çok önemli olduğunu belirten Akdoğan, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimiz'in torunu imam Hüseyin'in şehit edildiği Kerbela olayı, Hazreti Adem'in işlediği günahtan sonra tövbesinin kabul edilmesi, İdris Peygamber'in diri olarak göğe yükseltilmesi,Hazreti Nuh'un gemisinin tufandan kurtulması, Hazreti İbrahim'in ateşte yanmaması, Yakup Peygamber'in hastalıklarının iyileşmesi gibi birçok önemli olay bugünde yaşanmıştır. Bizler de bu mübarek muharrem ayında paylaşmayı, kardeşliği, birlik ve beraberliği en üst seviyede tutmalı geleneklerimizi yaşatmalıyız. Muharrem ayı ile bağlantılı olarak uzun yıllardır yaşatılan uygulamalardan biri aşuredir. Aşure, paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Bizde geleneğimize sahip çıkarak her yıl on binlerce vatandaşımıza aşure ikramında bulunuyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Niğde Belediyesi 60 Bin Kişiye Aşure Dağıtacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement