Niğde'de Evinde Elektrik Olmayan Aileler Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Niğde'de Evinde Elektrik Olmayan Aileler Yardım Bekliyor

Niğde\'de Evinde Elektrik Olmayan Aileler Yardım Bekliyor

Niğde'nin Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi beldesine bağlı Erenler Mahallesi'nin Küme Evleri mevkisinde bulunan 3 evde yaşamlarını sürdüren vatandaşlar, yaklaşık 70 yıldır elektriksiz yaşıyorlar.70 Yıldır elektriksiz yaşadıklarını söyleyen...

12.03.2013 18:24

Niğde'nin Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi beldesine bağlı Erenler Mahallesi'nin Küme Evleri mevkisinde bulunan 3 evde yaşamlarını sürdüren vatandaşlar, yaklaşık 70 yıldır elektriksiz yaşıyorlar.

70 Yıldır elektriksiz yaşadıklarını söyleyen Ömer Şimşek, "Buradaki sıkıntımız çocuklarımız ders yapamıyor. Bu şekilde elektriksiz devam ederse bu çocukları da okula göndermeyeceğim. 70 yıldır elektrik yok burada. Aşağı oba ve yukarı obalarla aramız 200 metre mesafe var, oraların elektrikleri var ama buraların yok. Devlet yetkilileri bizimle ilgilenmiyor. Zamanında müracaatlarımızı yaptık, para da verdik" dedi.

13 çocuğunun olduğunu ve 4 çocuğunun hayatını kaybettiğini söyleyen Dudu Şimşek, "Elektrik olmadığı için çocuğumun birinin üzerine yattım o da öldü. Dört çocuğum ölünce mum yakmaya başladık. Mumu yakınca da evimiz yandı. Çocuklarımız televizyon bilmez, buzdolabı nedir bilmezler. Elektrik direklerine çıkıyor çocuklar, korkuyorum elektrik çarpacak diye" dedi.

Evin en büyük çocuğu Adem Şimşek ise, bütün yetkili makamlara müracaat ettiklerini ancak bir cevap alamadıklarını söyledi. Adem Şimşek, konuşmasının devamında, "Ne buzdolabı, ne televizyon, ne elektrikli eşya hiç bir şey kullanamıyoruz. Yaşadığımız hayattan bir zevk alamıyoruz çünkü elektrik yok. Bu cumhuriyette yaşıyorsak baksınlar bizi izlesinler yaşadığımız sorunlarımızı çözsünler" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Niğde'de Evinde Elektrik Olmayan Aileler Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement