Niğde'de İki Belde Birleşip İlçe Olmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Niğde'de İki Belde Birleşip İlçe Olmak İstiyor

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar ve Bahçeli beldeleri birleşip ilçe olmak amacıyla çalışma yapıyor.

02.02.2018 01:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar ve Bahçeli beldeleri birleşip ilçe olmak amacıyla çalışma yapıyor.

Şehit Ömer Halisdemir Meydanın'da basın mensuplarına açıklama yapan Bahçeli Belediye Başkanı Zafer Tokgöz, geçen hafta Bor Kaymakamlığına ilçe olmak için müracaatta bulunduklarını söyledi.

Tokgöz, "Bahçeli ve Kemerhisar beldeleri birleşerek meclis kararımızı aldık ve ilçe olmak için müracaatlarımızı yaptık. Bu kapsamda Niğde Valimizi ziyaret ettik. TBMM'den çıkacak olan yasayı bekliyoruz. İki belde olarak ilçe olmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Hem vatandaşlarımızdan hem de siyasilerimizden destek bekliyoruz." diye konuştu.

Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı da "Antik Tyana şehrinin, Kemerhisar ve Bahçeli beldelerine bağlı köylerle birleşerek ilçe olmasını ısrarla istiyoruz. Hiçbir parti ayrımı söz konusu değil. Bu bir parti meselesi değil. Bu, Kemerhisar ve Bahçelinin birlikte talebidir. İlçe olmak istiyoruz. Bununla ilgili gerekli müracaatlarımızı yaptık. Bu kapsamda destek amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Nüfusu, 2 bin 243 olan Bahçeli ile 5 bin 100 nüfuslu Kemerhisar, Niğde merkeze 25, Bor ilçesine 7 kilometre mesafede bulunuyor. Birbirine bitişik iki beldeyi bir yol ayırıyor.

Niğde\'de İki Belde Birleşip İlçe Olmak İstiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Niğde'de İki Belde Birleşip İlçe Olmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement