Nijerya'da Kaçırılan Kızlar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Nijerya'da Kaçırılan Kızlar

Nijerya\'da Kaçırılan Kızlar
12.05.2014 16:22

AB dışişleri bakanları, Nijerya’da kaçırılan kız öğrencilerin derhal ve koşulsuz serbest bırakılmasını istedi.

Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, Nijerya'da kaçırılan kız öğrencilerin derhal ve koşulsuz serbest bırakılmasını talep ederken Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK),  Boko Haram'a yaptırım uygulama niyetini desteklediklerini belirtti.

AB dışişleri bakanları tarafından alınan kararda, Kuzey Nijerya'daki terörist saldırılardan derin endişe duyulduğu belirtilerek yüzlerce sivilin ayrım yapılmaksızın öldürülmesi ve 200'den fazla kız öğrencinin kaçırılması güçlü şekilde kınandı.

AB kararında, "Bu eylemler insan haklarına ve insan haysiyetine aykırı" ifadesi kullanıldı.

Belgede, AB'nin ve üye ülkelerinin, "bu aşağılık suçun" sona erdirilmesi ve terörizmin her türüyle mücadele çabalarında Nijerya'ya desteklerini sunduğu vurgulandı. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya'da Kaçırılan Kızlar - Son Dakika


Advertisement