Niksar, 2. Uluslararası Kültür Turizmi Zirvesinde - Son Dakika
Güncel

Niksar, 2. Uluslararası Kültür Turizmi Zirvesinde

Niksar, 2. Uluslararası Kültür Turizmi Zirvesinde

Ankara'da ATO Conresium'da düzenlenen 2. Uluslararası Kültür Turizmi Zirvesi'ne katılan Niksar Belediyesi, açılan stant ile tanıtıldı.

20.12.2012 13:36  Güncelleme: 13:32

"Kültür Yolları ve İnanç Turizmi" temalı olarak Ankara'da ATO Conresium'da düzenlenen 2. Uluslararası Kültür Turizmi Zirvesi'ne katılan Niksar Belediyesi, sergi salonunda açılan stant ile tanıtıldı.

Niksar Belediyesi'nin açtığı standı gezenlerle yakından ilgilenen Belediye Başkanı Duran Yadigar, kentin tanıtımını yaparak Ankaralıları Niksar'ı görmeye davet etti. Zirveye 2. defa katıldıklarını belirten Başkan Yadigar, "Biz Niksar olarak tarihi güzellikleri ile, kültürel zenginlikleri ile, folkloru ve müziği ile Anadolu'nun özü olarak kültür turizminin dünya pastasından Niksar'ın payını almak üzere tanıtım çalışmalarını yapıyoruz. Şehrimiz çok zengin, bilinmeyen gizli bir hazinedir. Bu hazinenin dünya ve Türkiye kültür turizmi piyasasında tanınması için çeşitli turizm fuarlarına katılıyoruz. Amacımız büyük bir zenginliğe sahip olan Niksar'ın farklı bir kent olduğunun tüm dünyanın farkına varmasını istiyoruz. Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kent Niksar. Niksarlılar olarak Niksar'daki zenginliğin farkındayız, istiyoruz ki bunu dünya ile paylaşalım" dedi.

Amaçlarının Niksar'ın turizm sektöründe de gelişmesini sağlamak, Niksarlı gençlerin iş ve AŞ bulmasını ve kentteki

göçü önlemek olduğunu belirten Yadigar, "Niksar Evliya Çelebi'den bu yana bir çok gezginin uğradığı bir şehirdir. Evliya Çelebi seyahatnamesinde, 'cennet Niksar'ın ya aşağısında, ya yukarısında" diyor. Niksar'ı gören Niksar'a aşık oluyor. Bütün Ankaralıları Ankara'daki Niksar'a davet ediyorum, gelip gördükten sonra tarihi başkent, turizmin parlayan yıldızı Niksar'a davet ediyorum. Niksar'ı görmeyen kalmasın" diye konuştu.

Niksar Belediyesi sanatçıları da Niksar standında "Niksar'ın fidanları" isimli şarkıyı söyleyerek, fuarı gezen davetlileri unutulmaz dakikalar yaşattılar. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Niksar, 2. Uluslararası Kültür Turizmi Zirvesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement