Norveç'te Breivik'in Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Norveç'te Breivik'in Saldırıları

Norveç\'te Breivik\'in Saldırıları

Nobel ödüllü Başpiskopos Tutu: "Norveçliler Breivik'i affedebilmeli"

23.09.2014 13:42

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde ırkçılıkla mücadelede gösterdiği katkılardan dolayı 30 yıl önce Nobel Barış Ödülü verilen Başpiskopos Desmons Tutu, Norveçlilerin ırkçı Breivik'i affedebilmesi gerektiğini söyledi.

Yeni kitabı "Bağışlama" ile ilgili seminer vermek üzere Norveç'te bulunan Tutu, başkent Oslo'da yaptığı açıklamada, "Norveçliler Anders Behring Breivik'i affetmeye açık olmalı. Biz bu şekilde düşünüyoruz. Bu Tanrı'nın tutumudur. Tanrı kimseden nefret etmez. Bizler, hepimiz Tanrı'nın çocuklarıyız. Bizlerden yaramaz çocuk olanlar olabilir ancak hala bu ailenin bir ferdi olarak kalmaya devam edecektir" dedi.

Tutu, nefret ile kimsenin kazanılamayacağını belirterek, "Yapılanı eleştirebiliriz ancak yapana nefret duyarak elimize ne geçeceğini düşünmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Başpiskopos Tutu'nun Breivik'in savunma avukatı Geir Lippestad ile de görüşeceği bildirildi.

İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Norveç topraklarında gerçekleşen en vahşi terör saldırısının zanlısı olan aşırı sağcı Anders Behring Breivik, 22 Temmuz 2011 tarihinde önce Oslo, ardından Utöya Adası'nda saldırılar düzenlemişti. Olaylarda 77 kişi ölmüş, 242 kişi yaralanmıştı. - Norveç

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Norveç'te Breivik'in Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement