Norveçli Öğrencilerden Dostluk Mesajı - Son Dakika
Güncel

Norveçli Öğrencilerden Dostluk Mesajı

Norveçli Öğrencilerden Dostluk Mesajı

'Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'ni ziyaret eden Gizem'in Norveç'teki okul arkadaşları barış, sevgi ve dostluk mesajları verdi.

12.02.2013 13:52  Güncelleme: 13:48

Norveç'in Ütoya Adası'ndaki gençlik kampında meydana gelen terör saldırısında ölen 77 kişi arasında yer alan Gizem Doğan adına memleketi Gaziantep'te geçen yıl açılan 'Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'ni ziyaret eden Gizem'in Norveç'teki okul arkadaşları barış, sevgi ve dostluk mesajları verdi.

Norveç'in Trondheim kentinden gelen ve aralarında Doğan'ın babası Abdulkadir Doğan'ın da yer aldığı Charlottenlund High School öğretmen ve öğrencilerinden oluşan 14 kişilik heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Burç Ormanları içerisinde dar gelirli ailelerin çocuklarına sosyal ve sportif etkinliklerde bulunmaları için yapılan 'Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Norveç Milli Marşı da okundu.

Gizem Doğan'ın babaannesi Telli Doğan ve babası Abdulkadir Doğan tören sırasında gözyaşlarını tutamadı. Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ak Partili Asım Güzelbey, "Ütoya Adası'nda yapılan sosyal ve sportif etkinliklerin bir benzeri burada uygulanıyor. Gizem'in arkadaşları da Trondheim şehrinde bir tiyatro oyunu düzenlediler. Bu oyundan elde ettikleri 26 bin TL civarındaki tutarı da Gizem Doğan'ın adını taşıyan merkeze bağışladılar. Bu parayla 0-6 yaş grubu çocuklar için ekipman desteği sağlandı. Bu merkezin iki ülke arasında dostluk simgelerinden birisi olmasını umuyoruz" dedi.

EĞİTİM ALANI YAPILDI

Yapılan konuşmaların ardından Gizem Doğan anısına merkezin girişine yapılan anıta, yakınları ve Norveçli okul arkadaşları gül bıraktı. Daha sonra oynadıkları tiyatro gösterisi sayesinde toplanılan parayla yapılan aktivite alanına geçen öğrenciler açılış kurdelesini kesip oyun araçlarına binerek deneme yaptı.

Doğan'ın, okul arkadaşları Ütoya Adası'nda meydana gelen olayın çok trajik olduğunu belirterek, 'Teröre hayır' derken, barış, sevgi ve dostluk mesajları vererek, "Dünyanın hiç noktasında terör olmasın, kan dökülmesin. İnsanlar barış, huzur ve dostluk içinde yaşasın istiyoruz" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Norveçli Öğrencilerden Dostluk Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement