Novartis Değişim Zirvesi'ndeydi - Son Dakika
Güncel

Novartis Değişim Zirvesi'ndeydi

Novartis Değişim Zirvesi\'ndeydi

İlaç sektörü tarafından büyük ilgi gören Değişim Zirvesi bu yıl 3.kez "Farklı Fırsatlar-Yeni Modeller" başlığı ile gerçekleşti.

05.10.2012 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İTÜ Maçka Kampusu Mustafa Kemal Amfisi'nde düzenlenen zirvede Novartis Türkiye Ülke Başkanı Güldem Berkman 'Değişimi Yönetenler' adlı oturumda görüş ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

PTMS – Bellatris organizasyonu ile bu yıl 3.kez düzenlenen Değişim Zirvesi, 26-27 Eylül tarihlerinde "Farklı Fırsatlar-Yeni Modeller" temasıyla gerçekleşti. İTÜ Maçka Kampusu Mustafa Kemal Amfisi'nde düzenlenen toplantıda ilaç sektöründen önemli isimler "değişim" konusunu farklı açılardan ele alarak yeni çalışma modellerini tartıştı.

Enerjik ve interaktif bir yapıda gerçekleşen zirvede ilaç sektöründeki tüm bileşenler açısından değişimin getirdikleri ve öngörüler konuşuldu. "Pazara erişim ve ruhsatlandırma sürecinde yeni dinamikler ve gelecek" başlıklı oturumda özellikle son 10 yılda daha da hızlanan globalleşmeye paralel olarak, Türkiye'de "ruhsatlandırma", "fiyatlandırma" ve "geri ödeme" başlıklarında gerçekleşen değişime ve bu değişimin yarattığı etkilere de değinilen zirvede, değişimin yerli ve yabancı ilaç sektörü üzerine olan etkileri de tartışıldı.

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) ve Novartis Türkiye Ülke Başkanı Güldem Berkman'ın "Değişimi Yönetenler" oturumunda konuşmacı olarak yer aldığı zirvede Berkman, değişimi ilaç sektörü açısından değerlendirdi. "Değişim bizim için organizasyonel öğrenmeyi kurumsal bir yetkinlik haline getirmektir. İçinde bulunduğumuz sektör ve pazarda değişen şartlara hızla adapte olmak ve hatta yaptığımız başarılı dönüşümle sektöre öncülük edebilmektir. Bir başka deyişle, değişimi ve dönüşümü kendimiz için her zaman yeni fırsatlar yaratabileceğimiz bir "sürekli öğrenme" süreci olarak görüyoruz" şeklinde konuşan Berkman, sürdürülebilir bir başarı için kişisel yetkinliklerin geliştirilmesi, ekipler halinde etkin çalışma ve fark yaratmayı sağlayacak yeni kurumsal beceriler edinmenin önemine dikkat çekti.

İlaç sektörünün son dönemlerde oldukça dinamik bir yapı sergilediğini belirten Berkman, gelinen noktada sektörün rekabetçiliğini artırırken sürdürülebilirliğini de sağlamanın önem kazandığını belirtti. Berkman, yeni dönemde bazı aksiyonlar alınması zorunluluğunun ortaya çıktığını ifade ederek "Yeni vizyonumuz ve stratejilerimiz doğrultusunda sektörün ve hastalarımızın farklılaşan ihtiyaçlarına daha iyi hizmet verecek yeni bir çalışma modeli oluşturuyoruz." dedi.

İlaç sektörü tarafından büyük ilgi gören Değişim Zirvesi, konuları ile bugüne kadar ilaç sektörüne yönelik gerçekleştirilmiş en geniş kapsamlı konferans olma özelliğini taşıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Novartis Değişim Zirvesi'ndeydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement