Nsu Davasına Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

Nsu Davasına Devam Edildi

Nsu Davasına Devam Edildi

Duruşmada 2005 yılında öldürülen İsmail Yaşar cinayeti ile ilgili şahitler dinlendi

06.09.2013 18:56

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, banka soygunları gerçekleştirmek ve bombalı saldırılar yapmakla suçlanan aşırı sağcı "Nasyonal sosyalist Yeraltı" (NSU) terör örgütü hakkında Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davanın 34. duruşması yapıldı.

Duruşmada 9 Haziran 2005 tarihinde Nürnberg kentinde öldürülen İsmail Yaşar cinayeti ile ilgili şahitler dinlendi.

Duruşmada, Nürnberg'de bir fırın işleten Beate K. adlı tanık, Yaşar'ın öldürüldüğü gün oğlunun, okuluna giderken yolda haritaya bakan bisikletli iki kişiyi gördüğünü belirterek, okuldan dönerken de Yaşar'ın döner büfesinin yanında bu iki kişiye yeniden rastladığını ifade etti.

İkisinin de siyah elbiseler giydiklerini, uzun boylu ve ince olduklarını ifade eden Beate K., bu iki kişiden birinin diğerinin sırt çantasına plastik torbanın içinde bulunan bir şeyi koyduğunu gördüğünü kaydetti.

Polis tarafından kendisine 2006 yılında, Köln'deki Keupstrasse adlı sokakta 2004 yılında yapılan bombalı saldırıyla ilgili video görüntülerinin gösterildiğini de belirten Beate K,  görüntülerde yer alanlar ile İsmail Yaşar'ın büfesinin önünde gördüğü kişilerin aynı kişiler olduklarından "çok emin" olduğunu polislere söylediğini anlattı.

Beate K, polisin, "Bundan yüzde 150 emin olmazsanız bu şekilde yazamayız" şeklinde bir ifade kullandığını belirtti

Bu kişilerin açık tenli olduklarını ve güneyli gibi görünmediklerini söylemesine rağmen polisin güneyli görünümlü şüphelilerin fotoğraflarını gösterdiğini ifade eden Beate K, polisin, "Türk mafyası veya silah kaçakçıları bunun arkasında olabilirler mi?" şeklinde sorular sorduğunu kaydetti.

Bugünkü duruşmayı Urfa'dan gelen İsmail Yaşar'ın 82 yaşındaki annesi Salima Yaşar ile 54 yaşındaki kardeşi İbrahim Yaşar da izledi. İlk kez Almanya'ya gelen Salima Yaşar ile İbrahim Yaşar için duruşmadaki konuşmalar Kürtçeye çevrildi.

Davaya 17 Eylül Salı günü 35. duruşmayla devam edilecek. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nsu Davasına Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement