Nürnberg'de Uluslararası Folklor Şöleni - Son Dakika
Güncel

Nürnberg'de Uluslararası Folklor Şöleni

Nürnberg\'de Uluslararası Folklor Şöleni

Almanya'nın Nürnberg kentindeki Objektif Kültür Merkezi'nde Uluslararası Folklor Şenliği düzenlendi.

30.01.2012 03:22

Almanya'nın Nürnberg kentindeki Objektif Kültür Merkezi'nde Uluslararası Folklor Şenliği düzenlendi. Şenlikte Türk, Makedon, Rus, Azeri, Bulgar, Yunan ve Ermeni folklorcuları sahne aldı.

Nürnberg kentindeki Objektif Kültür Merkezi'nde yeni yılın ilk etkinliği olarak, 'Uluslararası Folklor Şenliği ' düzenlendi. Kültür merkezinin yeni Başkanı Abdurrahman Gümrükçü 'nün çapaları ile yapılan Folklor şenliğine, Türk folklorcuların yanı sıra, Makedon, Rus, Azeri, Bulgar, Yunan ve Ermeni folklorcuları katıldı. Sahnede folklorcuların dostluğu sergilendi.

Objektif Kültür Merkezinde gerçekleşen folklor şölenine, Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil ile Çalışma Ataşesi Kemal Ramoğlu'da katıldı. Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil yaptığı konuşmada, "Gerçek anlamda çok kültürlü, herkesin dans ettiği bir etkinlikte bir araya geldik" dedi.

ALTIN KIZLAR BÜYÜLEDİ

Objektif Kültür merkezi bünyesinde faaliyet gösteren "Altın Kızlar" folklor grubu ve diğer ulusların folklorcuları seyirciden bol bol alkış aldı. Gösteriler sonunda katılımcı folklorculara Abdurrahman Gümrükçü günün anısına birer hediye sundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nürnberg'de Uluslararası Folklor Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement