Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 6 kez sokağa çıkma yasağı uygulanan ve yasağın kaldırılmasının ardından, çatışmalı ortamdan evleri zarar gören vatandaşlar, ilçeyi terk etmeyi sürdürüyor. Bazı vatandaşlar ise ilçeden ayrılmak için hazırlık yaparken, olayların sıçramadığı mahallelerdeki ev kiraları da yüzde yüz arttı.
Son 2.5 ayda 6 kez sokağa çıkma yasağının uygulandığı Nusaybin'de, hendek ve barikatlara yerleştirilen bombalı tuzakların imha edilmesi ve çatışma sırasında evleri hasar gören vatandaşlar, ilçeyi terk etmeye sürdürüyor. Vatandaşlar, can güvenliklerinin kalmadığını savunarak, Nusaybin dışındaki yerleşim merkezlerinde bulunan akrabalarının evlerine taşınıyor. Akrabaları olmayan vatandaşlar da, yanlarına alabildikleri eşyalarıyla birlikte, kışı geçirebilecekleri güvenlikli alanlara gitmeye çalışıyor. Göç nedeniyle ilçe otobüs terminalinde de hareketli günler yaşanıyor.
Nusaybin'de çatışmaların yaşandığı ve sokağa çıkma yasağının en fazla ilan edildiği Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinden göç devam ederken, mahalle çevrelerinde sokağa çıkma yasağı bulunmamasına rağmen polisin zırhlı araçlarla aldığı önlemler sürüyor.
Nusaybin'de olayların sıklıkla yaşandığı 4 mahalle dışındaki mahallelerde de ev kiraları biranda yükseldi. İlçenin olay yaşanmayan mahallelerinde daha önce 300 lira olan ev kiraları 600 liraya kadar yükseldi. - Mardin
Son Dakika › Güncel › Nusaybin'de Evleri Zarar Gören Halk Göç Etmeyi Sürdürüyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.