Kuzey komşusu ABD ile ilişkileri zorlaşan Meksika, ekonomik anlamda NAFTA (North American Free Trade Agreement-Kuzey Amerikan Serbest Ticaret Anlaşması) ile bağımlılığını azaltma arayışında.
Nieto, Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Xi Jinping ile yapacağı ikili görüşmelerin yanısıra, 4-5 Eylül günlerinde düzenlenecek olan ve Çin'den başka Brezilya, Rusya, Hindistan ve Güney Afrika'yı da bünyesinde toplayan BRICS toplantısına da katılacak.
Meksika Başkanı'nın Çin ziyareti, ülkesinin, ABD ve Kanada ile 23 yıllık NAFTA'nın geleceğine ilişkin müzakereler yapacağı 1-5 Eylül tarihlerine denk geliyor.
Latin Amerika ve Asya ile ticaretini geliştirme çabasındaki Meksika ayrıca haftanın ilk günü de Avustralya'da Trans-Pasifik Ortaklık (TPP) anlaşmasını canlandırma görüşmelerine de katıldı. Bilindiği üzere bu anlaşma, Trump'ın iktidara gelir gelmez ABD'yi çekmesiyle işlerliğini yitirmişti. Bu arada Trump'ın ülkesini NAFTA'dan da çekme niyetini dile getirdiği belirtilmelidir.
Pena Nieto, 6 Eylül günü Alibaba Group Holding Ltd.'in merkezini ziyaret edecek. Alibaba, bilindiği üzere, Çin'in bir numaralı e-ticaret firması olup Asya'nın da en değerli kuruluşlarından biridir. Meksika Hükümeti, bu çerçevede, küçük ve orta boy Meksika firmalarının ürün ve hizmetlerini Alibaba'nın platformuna dahil etme çabasında.
Son Dakika › Güncel › NY Times: Meksika İçin NAFTA Yoksa Çin Var - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.