"O Şiir Türkiye", Sakarya'dan Start Alıyor - Son Dakika
Güncel

"O Şiir Türkiye", Sakarya'dan Start Alıyor

"O Şiir Türkiye", Sakarya\'dan Start Alıyor

Sakaryalı Şair,Yazar Orhan Özkan'ın projesi olan Şiir, Roman, Öykü, Köşe ve Söz Yazarı dallarında seçmelerin yapılacağı "O Şiir Türkiye 2014" yarışma başlıyor.

31.10.2014 14:52  Güncelleme: 14:56

Seçmelerine Sakarya'dan başlanılacağı "O Şiir Türkiye" yarışması Usta Juri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda belirlenen adaylara ödülleri görkemli bir törenle takdim edilecek.

Seçmeler 4 ilde olacak

Bir çok ünlü yazar ve Sanatçının da katılacağı yarışmaya, 1 Ocak 2015 tarihine kadar başvurulabilecek. 23 Mayıs 2015 Cumartesi günü İstanbul'da gerçekleşecek olan Gala Gecesi öncesinde, başta Sakarya olmak üzere Ankara, Bursa ve Muğla'da da seçmeler yapılacak. Seçmelerde başarı gösteren adaylar, galaya girmeye hak kazanacak. Yarışmaya katılmak isteyenler, adayların kısa öz geçmişi ve iletişim bilgileri ile orhanozkan_54@hotmail.com veya https://www.facebook.com/Orhan0zkan adresine başvurabilirler.

Eserler duyulmamış olmalı

Proje sahibi Orhan Özkan, Proje Yönetmeni Alaattin Bozyurt ve Proje Juri Başkanı Yaşar Duymuş, Proje Başkanı Doğu Kaan, Proje Kültür Başkanı Kelami Akdemir, Proje Medya Basın Sorumlusu Yasmin Korkut ve Proje Ses Dizayn Erdal İpek, bu yıl ilki gerçekleştirilecek ve her yıl geleneksel olarak düzenlenecek olan "O Şiir Türkiye" yarışmasına katılımın ücretsiz ve halkla açık olduğunu ifade ederek, yarışmaya katılacak eserlerin ise hiçbir yerde yayınlanmamış ve duyulmamış olması gerektiğini söyledi.

Sürpriz dolu Gala Gecesi

Başvuruların 1 Ocak 2015 tarihinde sona ereceği ve seçmelerin ardından 23 Mayıs 2015 Cumartesi günü İstanbul'da gerçekleşecek olan Gala Gecesi'nde; "Kırmızı halı geçişi ve foto çekimi, dans gösterisi, jüri üyelerinin konuşması, Komedi Show, adayların tanıtımı, sürpriz sanatçıların katılımıyla müzik dinletisi, Ödül Töreni ve şiir okuması ile toplu foto çekimi^yer alacak.

Katılım Şartları

01.01.2015 tarihinden sonra katılım talebi alınmayacaktır. Başvurular öz geçmiş iletişim bilgileri ile kabul olacaktır. Yarışmacılar belirlenecek tarih ve mekanda eserleri ile direk jüri karşısında oylanacaktır. Yarışmaya başka yerde paylaşılmış eserler kabul edilmeyecektir (O Şiir Türkiye'de ilk olması gerekmektedir) ve tek bir eser ile katılım kabul olacaktır. Yarışma esnasında 2 bay 2 bayan eser seslendirici bulunacaktır (yarışmacı eserini okumak zorunda değildir). Yarışma 3 aşamadan oluşmaktadır (final gecesi ile Gala gecesi aynı gün gerçekleşecektir). O Şiir Türkiye'ye katılım ücretsizdir (yaş sınırı yoktur). Eserlerin telif hakları ihlali O Şiir Türkiye tarafından yetkili mercilere sunulacaktır. Eserlerde din, dil, ırk, aşalayıcı, argo, vs. bağımlılık yapan maddelerin teşviki yasaktır. Yarışma esnasında eserin okunuşu (yorumu) bitene kadar yarışmacının (eser sahibinin) ismi, yüzü gizli tutulacaktır. Jürinin kararı kesin olup itirazlar sayılmayacaktır. Birinci ikinci üçüncülere O Şiir Türkiye Kupası verilecektir (tüm katılımcılara plaket ve katılım belgesi verilecektir). Yarışmaya katılanlar bu şartları kabul etmiş sayılır. O Şiir Türkiye'nin tüm hakları Saklıdır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'O Şiir Türkiye', Sakarya'dan Start Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement