O Vali Yardımcısı CHP'den Aday Adayı Oluyor - Son Dakika
Güncel

O Vali Yardımcısı CHP'den Aday Adayı Oluyor

O Vali Yardımcısı CHP\'den Aday Adayı Oluyor

Kamuda kılık-kıyafet serbestliği için sivil itaatsizlik eylemi başlatılmasının hemen ardından 20 Mart 2013 tarihinde kamu kurum ve kuruluşlarına Çalışan Personelin Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne atıfta bulunan bir genelge yayınlayan ve bunları Ege...

24.10.2013 17:57

Kamuda kılık-kıyafet serbestliği için sivil itaatsizlik eylemi başlatılmasının hemen ardından 20 Mart 2013 tarihinde kamu kurum ve kuruluşlarına Çalışan Personelin Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne atıfta bulunan bir genelge yayınlayan ve bunları Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı'na da gönderen İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, tayin edildiği Çorum'a gitmedi. Emekliliğini isteyen Totuk'un emeklilik onayı gelince, memleketi Bayındır'da CHP belediye başkan aday adayı olmaya karar verdi.

Bayındır Belediye Başkanı aday adayı olan İzmir Vali eski Yardımcısı Ardahan Totuk, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ile bugün bir görüşme de yaptı.

"BİRKAÇ GÜN SONRA ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUMU YAPACAĞIM"

Görüşme sonrası aday adaylığı başvurusunu önümüzdeki birkaç gün içerisinde yapacağını açıklayan Totuk, "Emeklilik onayım geldi. Çorum'a gitmedim. Emekliye ayrıldım. Bayındırlıyım. Benim memleketim. İyi çalışırsanız şansınız yükselir. Eğer aday olursam ben de elimden gelenin en iyisini yapacağım arkadaşlarımla birlikte. Benim Bayındır'da 1973-77 döneminde CHP Gençlik kolları üyesiydim. Arkadaşların desteğiyle aday olmaya karar verdim. Sayın Ali Engin'i ziyarete geldim. Kısa bir süre sonra, önümüzdeki günlerde başvurumu memleketim Bayındır'dan yapacağım. Seçilirsem kendi ilçeme faydalı olmak, hizmet etmek istiyorum. Bu amaçla bu işe kalkıştım. 35 yılımı doldurdum, ülkemin tüm köşelerinde çalıştım" dedi.

"VAROLAN KURALLARI HATIRLATMIŞTIM"

Yayınladığı genelgenin ardından İzmir'den Çorum'a tayini çıkan ancak Çorum'a gitmeyerek, emekliliğini isteyen İzmir Vali eski Yardımcısı Ardahan Totuk, o dönemde yaptığı hareketin yanlış olmadığını, varolan kuralları hatırlatma amacı taşıdığını söyledi.

"BEN OLMAYAN BİR KURULA GETİRMEDİM"

CHP Bayındır Belediye Başkan Aday Adayı Totuk, o dönem yaşananlar hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Kılık kıyafet genelgesinde haksızlık yapmaya gerek yoktu. Ben olmayan bir kuralı getirmedim. Varolan Bakanlar Kurulu kararıyla varolan yönetmeliği, bunu tüm iller, valilikler zaman zaman yazarlar. Yaz ve kış kıyafeti, dönem dönem bu yazılır. Mevcut kuralları hatırlattık,yeni bir kural getirmedim, yeni bir yasaklama getirmedim. Varolan kuralları yazdım, ne yazıyorsa yönetmelikte onu hatırlattım. Bu kurallara uyulması gerekir. Devletin ciddiyetini, kurallarını uygulamak zorundasınız. Şikayetler geldi, şikayetler üzerine bu hatırlatmayı yaptık. Orada bir kuruma özellikle gönderildi gibi bir ifade de oldu. O da tamamen yanlış ve haksız. Hiçbir kuruma gitmesi için ben müdahale etmedim. O, gitmesi gereken normal yürüyen prosedür gereği kendiliğinden oldu. Yani ben müdahale etmedim. Yazı işleri müdürlüğünde bir dağıtım şeması vardır, müdürlük kendi dağıtım şemasını uyguladı. Ben buraya gönderin, buraya göndermeyin diye karışmadım, müdahale etmedim. Benim zaten 5 yılım dolmuştu, erken tayinim çıkmadı. Kimsenin de hakkını yemeyelim, 5 yılım doldu tayinim öyle çıktı." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel O Vali Yardımcısı CHP'den Aday Adayı Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement