Obama, Şeyh Temim ile Mısır'ı Görüştü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Obama, Şeyh Temim ile Mısır'ı Görüştü

Obama, Şeyh Temim ile Mısır\'ı Görüştü
10.07.2013 07:20

ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştüğü Katar Emiri Şeyh Temim'in, Mısır'da güç kullanımının ve herhangi bir tarafın şiddeti körüklemesinin kabul edilemez olduğunu belirttikleri bildirildi Obama ve Şeyh Temim'in, Mısır'da tüm partiler ve grupların katılımını içeren bir siyasi sürecin kritik önemde olduğu konusunda aynı fikirde oldukları ifade edildi

ABD Başkanı Barack Obama, Katar Emiri Şeyh Temim ile Mısır'daki gelişmeleri görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Obama, Şeyh Temim ile telefon görüşmesi yaptı.

Görevi babası Şeyh Hamad'dan devralarak Katar'ın yeni emiri olan Şeyh Temim'e en iyi dileklerini sunan Obama, kendisiyle yakından çalışmayı arzuladığını dile getirdi.

Açıklamada, Mısır'da son zamanlarda meydana gelen gelişmelerden duydukları derin kaygıları konuşan Obama ve Şeyh Temim'in, güç kullanımının ve herhangi bir tarafın şiddeti körüklemesinin kabul edilemez olduğunu belirttikleri bildirildi.

Obama ve Şeyh Temim'in, Mısır'da tüm partiler ve grupların katılımını içeren bir siyasi sürecin kritik önemde olduğu konusunda aynı fikirde oldukları vurgulanan açıklamada, Obama ve Şeyh Temim'in, ABD ve Katar'ın, Mısır'da hızlı ve sorumlu biçimde sürdürülebilir ve demokratik yollardan seçilmiş bir sivil hükümete geri dönülmesini teşvik için tüm taraflarla aktif biçimde temasta olmayı sürderme noktasında mutabık kaldıkları kaydedildi.

Obama'nın, ayrıca, ABD ile Katar arasındaki ortaklığın güçlendirilmesine devam etme yönündeki arzusunu dile getirdiği ve Şeyh Temim'e ramazan dolayısıyla iyi dileklerini ilettiği de ifade edildi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Obama, Şeyh Temim ile Mısır'ı Görüştü - Son Dakika


Advertisement