Öcalan'ın Köyünde Kadın Konferansı - Son Dakika
Güncel

Öcalan'ın Köyünde Kadın Konferansı

Öcalan\'ın Köyünde Kadın Konferansı

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın doğduğu Amara (Ömerli) köyünde iki gün süren DBP 1. Olağan Genç Kadın Konferansı gerçekleştirildi.

29.12.2014 10:56

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), "Genç kadınlar sömürgeciliği Kürdistan'dan söküp atacak özgür alanları yaratacak" sloganı ile Öcalan'ın doğduğu Halfeti'ye bağlı Amara köyünde gerçekleştirdikleri 1. Olağan Genç Konferansı iki gün sürdü. Konferans, Kobani'de IŞİD'e karşı 'canlı bomba eylemi' gerçekleştiren Arin Mirkan ile Kobani direnişinde YPJ saflarına katılmak için sınırı geçerken askerlerin kurşunlarıyla öldürüldüğü öne sürülen Kader Ortakaya'ya atfedildi.
Konferansta konuşan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, "Yeni yaşam sizin mücadelenizle örgütlülüğünüzle özgürleşecek. İleriki günlerde adaya gidersem sizin selamlarınızı ileteceğim. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Konferans öneri ve kararların alınmasından sonra sonuç bildirgesinin okunmasıyla son buldu. Alınan kararların ilk maddesinde, "PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü sağlama temelinde genç kadın mücadelesine sahip olunacağı" maddesi yer aldı. Genç kadınlar konferansta, oldukları her alanda uyuşturucu, fuhuş, tecavüz, taciz ve sistemin her türlü özel savaş yöntemleri ile mücadele edeceği ve örgütlü düzeye ulaşma ile devletçi erk zihniyetle mücadelesini doruk noktasına çıkarıp bütün kadınlara ulaşma kararı da aldı.

Konferansın sonuç bildirgesinde alınan kararlardan bazıları şu şekilde: "Her yerde demokratik ekolojik kadın özgürlükçü paradigma temelinde eğitimleri hızlandırıp öz savunma eğitimlerin yaygınlaştırılması. Suyumuzu enerjimizi ve toprağımızı komünleştirelim esası ile genç kadınların inşaya aktif katılması her yerde meclis komün kooperatif ve eğitim çalışmalarını örgütlemesi ve özgür alanlar oluşturması. Var olan genç kadın kampanyasının güncellendirilmesi ve aktif bir şekilde yürütülmesi. Son olarak genç kadın meclisleri olarak var olan örgütlülüğümüzü büyütüp kongre yapılmasına. Tüm genç kadın mücadelesi veren örgüt yapı grup ve bileşenlerle ortak mücadele hattı belirleme ve bir çatı yapılanmasına gitme."

Sonuç bildirgesinin açıklanmasının ardından genç kadınlar, Kobani sınırında devam eden nöbet direnişine destek vermek amacıyla Suruç'a bağlı Mehser ve Mıseynter köylerine geçti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Öcalan'ın Köyünde Kadın Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement