ODTÜ'lüler Polis Müdahalesini Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

ODTÜ'lüler Polis Müdahalesini Protesto Etti

ODTÜ\'lüler Polis Müdahalesini Protesto Etti

ODTÜ öğrenci ve öğretim üyeleri, iki gün önce kampüs içindeki olaylarda polisin eylemcilere müdahalesini protesto etti.

20.12.2012 16:32  Güncelleme: 16:30

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrenci ve öğretim üyeleri, iki gün önce kampüs içindeki olaylarda polisin eylemcilere müdahalesini protesto etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Göktürk-2 uydusunun uzaya gönderilmesi törenine katılmak için ODTÜ Kampüsüne gitmiş, Erdoğan'ın ODTÜ'ye gelişini protesto eden eylemcilerle polis arasında 4 saat süren bir gerginlik yaşanmıştı. ODTÜ'de çıkan olaylar sonucu bir öğrenci yaralanırken, ODTÜ kampüsü de savaş alanına dönmüştü.

Öğrenciler, polisin sert müdahalesini protesto etmek için derslere girmeyip, ODTÜ kampüsü içinde bulunan Üçlü Amfi önünde buluştu. Öğretim üyeleri de öğrencilere destek verdi. Öğrenciler ve öğretim üyeleri, burada sloganlar atarak, alkışlar eşliğinde amfiye girdi. Eylemciler amfide sıralara vurarak polisin tavrını protesto etti.

Eyleme destek veren öğretim üyeleri, demokratik hakkını kullanan öğrencilere yönelik müdahaleye tepki gösteren açıklamalar yaptı. Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Ali Gökmen, Başbakan Erdoğan'ın ODTÜ'yü ziyareti sırasında polis müdahalesi sonucu birimlerdeki bazı odalara girilemediğini aktararak, laboratuarların gaz bombaları ve ses bombaları ile kirletildiğini belirtti. Gökmen, bunların sorumlularının bulunmasını ve cezalandırılmasını istedi.

Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Kaya, demokrasinin, düşüncenin özgürce ifadesi, tepki gösterme hak ve özgürlüğü olduğunu savundu. Kaya, tüm demokrasi tanımlarında bir siyasal sistemin demokrasi olarak tanımlanabilmesi için, farklı düşünme ve tepki gösterme kanallarının açık olması gerektiğinin belirtildiğine işaret ederek, ODTÜ'de emsali görülmemiş bir tepki gördüklerini ifade etti.

Elektrik Mühendisliği öğretim üyesi Semih Bilgen ise, birçok ülkede iktidarların demokrasiyi çoğunluk diktası ile karıştırdıklarını belirterek, azınlık olanların, düşüncesi olanların düşünce ve söz söyleme hakkı olduğunu savundu.

Öğrenciler, 'Faşizme karşı omuz omuza', 'ODTÜ faşizme mezar olacak', 'Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim', 'Yaşasın hakların kardeşliği', 'Savaşa değil, eğitime bütçe' şeklinde sloganlar attı.

DİSK ve Eğitim Sen de öğrencilerin ve öğretim üyelerinin eylemine destek verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ODTÜ'lüler Polis Müdahalesini Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement