Oğlu ile Barışması İçin Baskı Yapan Kişiyi Öldüren Sanığa 25 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Oğlu ile Barışması İçin Baskı Yapan Kişiyi Öldüren Sanığa 25 Yıl Hapis

Oğlu ile Barışması İçin Baskı Yapan Kişiyi Öldüren Sanığa 25 Yıl Hapis

Zonguldak'ta, oğlu ile barışması için kendisine baskı yapan 35 yaşındaki Burhan Demir'i bıçaklayarak öldüren 73 yaşındaki Hakkı Çetin, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

08.12.2015 13:29  Güncelleme: 10:23

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi'nde, oğlu ile barışması için kendisine baskı yapan 35 yaşındaki Burhan Demir'i bıçaklayarak öldüren 73 yaşındaki Hakkı Çetin, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen 31 Mart'ta meydana gelen olayda Burhan Demir, iddiaya göre Hakkı Çetin ile konuşarak bir süredir konuşmadığı oğlu Ersin Çetin'le arasını düzeltmek istedi. Bu sırada Hakkı Çetin ile Burhan Demir arasında tartışma çıktı. Hakkı Çetin, kendisine hakaret ettiği ve boğazını sıktığı gerekçesiyle Burhan Demir'i bıçakladı. Evli ve 2 çocuk babası Burhan Demir, hayatını kaybetti.

Hakkı Çetin, 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılandığı davada son kez hakim karşısına çıktı. Karar öncesi son sözü sorulan Hakkı Çetin, "Maktul ile oğlumla barışıp barışmama hususunda konuşuyorduk. Bana baskı yaptı. Boğazıma sarılınca bıçağı kendisine salladım. O sırada aşağıya doğru yuvarlanıp gitti. Ben onun bıçaklandığının farkında değildim. Pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Hakkı Çetin'e önce ömür boyu hapis cezası verdi. Haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığına kanaat getiren mahkeme, verilen cezanın sanığın geleceği üzerindeki muhtemel etkilerini dikkate alarak cezayı 25 yıla düşürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oğlu ile Barışması İçin Baskı Yapan Kişiyi Öldüren Sanığa 25 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement