Oğlunu Kurtaran Polise Teşekküre Gitti - Son Dakika
Güncel

Oğlunu Kurtaran Polise Teşekküre Gitti

Oğlunu Kurtaran Polise Teşekküre Gitti

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde kaçırılıp, 1 milyon lira fidye istenen oğlu Uğur Ekin'i kurtaran emniyet müdürüne tebrik var.

06.06.2013 11:08  Güncelleme: 11:27

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde akaryakıt istasyonu ortağı olan İzzettin Ekin, geçen hafta maskeli 3 kişi tarafından kaçırılıp, 1 milyon lira fidye istenen oğlu Uğur Ekin'in kurtarılması operasyonuna imza atan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'yı makamında ziyaret etti. Ekin, elini öpmek istediği Emniyet Müdürü Kahya'ya, elini vermeyince dakikalarca sarılarak teşekkür etti.

Kurşunlu Mahallesi'ndeki akaryakıt istasyonunun ortaklarından İzzet Ekin'in oğlu Uğur Ekin, geçen 24 Mayıs'ta, yürüyerek istasyona gelen kar maskeli 3 kişi tarafından silah tehdidiyle, kendisine ait 16 BSD 56 plakalı beyaz renkli otomobile bindirilerek kaçırıldı. Çalışanların haber vermesi sonucu çevrede önlem alan jandarma, Uğur Ekin'e ait aracı istasyonun 2 kilometre uzağında terk edilmiş olarak buldu.

Polisin de bilgilendirilmesi sonucu kentin giriş ve çıkışlarında önlem alan güvenlik birimleri, Uğur Ekin'e ve onu kaçıranlara ulaşamadı. Aramalar sürerken, Uğur Ekin'in cep telefonu ile babası İzzet Ekin'i arayan kişi, oğlunun ellerinde olduğunu, polis ile jandarmaya haber vermemesini, 1 milyon lira fidye hazırlamasını isteyip, tekrar arayacaklarını belirterek görüşmeyi bitirdi.

Uğur Ekin'in telefon sinyallerini inceleyen polis ve jandarma, çalışmalarını Gemlik kent merkezindeki Dr. Ziya Kaya Mahallesi'nde yoğunlaştırdı. Bölgede önlem alan özel timler, adresi belirlemeye çalışırken, Uğur Ekin, kendisini bir evde tutan kişilerin uyumasını fırsat pilip ikinci kattan bir alt kata inerek yardım istedi. Haber verilmesi sonucu belirtilen adrese gelen polis ekipleri, Uğur Ekin'i sığındığı ailenin yanından alıp kurtardı, İ.K. (38) ile H.U.'yu (36) üst kattaki evde, minibüs sürücüsü olan ve kaçırılmayı organize ettiği öne sürülen E.N.'yi ise Bursa'daki evinde yakaladı.

Sorgularının ardından mahkemeye çıkartılan 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kaçırılan Uğur Ekin'in babası İzettin Ekin, kaçırılan oğlunun kurtarılmasını sağlayan polislere teşekkür etmek için Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne gelip, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'yı makamında ziyaret etti. Emniyet Müdürü'nün elini öpmek isteyen İzettin Ekin, Kahya'nın buna izin vermemesi sonucu kendisine dakikalarca sarıldı.

Yaşadıklarını ancak babaların anlayacağını söyleyen İzzet Ekin, "Olayı öğrendikten sonra her geçen saat umudumu kaybediyor, oğlumun hayatından endişe ediyordum. Buna rağmen polisler bana sürekli olarak, 'Oğlunu bulacağız sana söz' diyerek moral verdiler. Bu kaybettiğim umutların yeniden canlanmasını sağladı. Öylede oldu. Bu yüzden sizlere oğlumu bana bağışladığınız için teşekkür etmeye geldim" dedi.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise arkadaşlarının sadece görevlerini yaptığını söyledi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oğlunu Kurtaran Polise Teşekküre Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement