Öğrenciler Karnelerini Yaşlılardan Aldı - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Karnelerini Yaşlılardan Aldı

Muğla'da Fethiye Belediyesi Huzurevi'nde staj yapan lise öğrencileri, karnelerini huzurevi sakinlerinin elinden aldı.

22.01.2016 17:01

Muğla'da Fethiye Belediyesi Huzurevi'nde staj yapan lise öğrencileri, karnelerini huzurevi sakinlerinin elinden aldı.

Fethiye Karaçulha Çok Programlı Lisesi 12. sınıf öğrencilerine staj yaptıkları huzurevinin sakinleri, karne töreni düzenledi. Öğrencilere karnelerini, Kaymakam Ekrem Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan ile Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü İsa Eseoğlu'nun yanı sıra huzurevi yaşlıları verdi.

Törende konuşan Kaymakam Çalık, öğrencilerin karne sevinci yaşadığı bir günde yaşlılarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Karnelerin huzurevi sakinleri tarafından verilmesini çok anlamlı bulduğunu kaydeden Çalık, "Yaşlılarımızdan öğreneceğimiz çok şey var. Gençlerimiz hangi mesleği yaparlarsa yapsınlar donanımlı olmak çok önemli. Sizler bakım hizmeti eğitimi alıyorsunuz. Burada kendinizi geliştirirseniz mesleğinizi de en iyi şekilde yaparsınız. Karne alan tüm gençlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Okul müdürü Mustafa Aybars ise huzurevinde staj yapan öğrencilerinin toplumun birikimi olan yaşlılarla bir araya geldiklerini belirtti.

Yaşlıların birikiminin gençlerin enerjisiyle bir araya geldiğinde başarılamayacak iş olmadığını ifade eden Aybars, "Gördüğümüz kadarıyla hem öğrencilerimiz hem de büyüklerimiz çok memnunlar. Öğrencilerimizin karnelerini staj yaptıkları huzurevinin yaşlılarından alması da ayrı bir güzellik" diye konuştu.

Huzurevi müdürü Adem Güngör de okul idaresi ile planladıkları karne töreninin huzurevi sakinlerine de moral olduğunu dile getirdi. Bu tür etkinliklerle huzurevi yaşlılarıyla gençleri sık sık bir araya getirdiklerine değinen Güngör, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Karne töreninin ardından ocak ayında doğum günlerini kutlayan huzurevi sakinleri için pasta kesildi. Daha sonra yaşlılar ve öğrenciler, çalan müzik eşliğinde zeybek oynayıp, halay çekti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan da huzurevi sakinleri için türkü söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrenciler Karnelerini Yaşlılardan Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement