Şanlıurfalı Öğrenciler NASA Yardımıyla Uzaydan Fotoğraf Çekti - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfalı Öğrenciler NASA Yardımıyla Uzaydan Fotoğraf Çekti

Şanlıurfalı Öğrenciler NASA Yardımıyla Uzaydan Fotoğraf Çekti

Şanlıurfa'da Müslüm Gülel Ortaokul öğrencileri NASA'nın veri tabanı üzerinden uzaydan dünyanın herhangi bir yerini görüntüleme imkanını buldu.

12.12.2014 11:43  Güncelleme: 11:07

Müslüm Gülel Ortaokul Öğrencileri, NASA tarafından düzenlenen 'Sally Ride Earthcam Projesi'ne müracaat ederek NASA'nın veri tabanı üzerinden uzaydan dünyanın herhangi bir yerini görüntüleme ve fotoğraf çekme imkanını elde etti.

Katılım töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Sürekli gelişen ve değişen bilim sayesinde ülke sınırlarının çok sathi kaldığını, bilimin sınır tanımadığını, dünyanın en ücra yerinden en gelişmiş yerine kadar hemen herkesin etkileşim içinde olduğunu belirtti. İlci, Şanlıurfa olarak artık kendi kabuklarına sığmadıklarını, bilim dünyasında bizim de olduğumuzu ortaya koymak için gece gündüz çalıştıklarını, bu projenin de bunun kanıtı olduğunu belirtti.

'YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ KAMERALARI 4 GÜN BOYUNCA KULLANMAMIZI SAĞLADILAR'

Proje ile ilgili bilgi sunan Danışman Senem Çabuk ise, "NASA'nın, alanında uzman öğretmenler ve öğrenciler için hazırlamış olduğu Sally Ride EarthCAM (Earth Knowledge Acquired by Middle School Students =Ortaokul öğrencilerine Dünya hakkında bilgi kazandırma) projesine 4 – 7 Kasım 2014 tarihleri arasında ISS = International Space Station (ABD' ye ait UUİ=Uluslararası Uzay İstasyonu) üzerinde yer alan yüksek çözünürlüklü kameralarını bizim isteklerimiz doğrultusunda 4 gün kullanmamızı sağlamıştır. Bu sayede öğrencilerimiz dünyanın herhangi bir koordinatında bulunan yerleşim yerinin görüntüsünü sansürsüz ve yüksek çözünürlüklü olarak bizzat elde ettiler.

7. ve 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN OLUŞAN EKİP GERÇEKLEŞTİRDİ

Söz konusu projeyi 4-5-6-7 Kasım 2014 tarihlerinde saat 06:45 – 11:20 arasında aşağıda belirtilen Astronomi, Uzay ve Coğrafi Bilimlere ilgisi olan ve sistematik çalışan 7. ve 8. Sınıf öğrencilerinden oluşan 7 kişilik ekibimizle gerçekleştirdik. Sally Ride EarthCAM projesi temel anlamda öğrencilerin Dünya'mızı keşfetmelerini ve Dünya üzerinde gerçekleşen meteorolojik olayları gözlemlemesi amacıyla öğrencilere sağlanan bir imkândır. Konuşmasının sonunda Senem ÇABUK, Bu projeyi gerçekleştirirken yardımlarıyla başarılı olmamızı sağlayan tüm idarecilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şanlıurfalı Öğrenciler NASA Yardımıyla Uzaydan Fotoğraf Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement