Öğrencilerden Manisa Belediyesine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerden Manisa Belediyesine Ziyaret

Öğrencilerden Manisa Belediyesine Ziyaret

Celal Bayar Üniversitesi'nin daveti ile Manisa'ya gelen Tennesse Tech Üniversitesi öğrencilerinden bir gurup Manisa Belediyesi'ni ziyaret etti.

19.05.2012 12:42

Belediye Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ile görüşen öğrenciler, sıcak karşılamalarından ve ilgilerinden dolayı kendisine teşekkür etti.

Amerika'nın Tennessee Technological Üniversitesi'nden 4 akademisyen ve 21 öğrenci, Manisa Belediyesi'ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ile bir araya geldi. Celal Bayar Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Manisa'ya gelen Tennessee Tech Üniversitesi Pazarlama Bölümü öğrencilerine, Doç. Dr. İsmail Anıtsal, Doç. Dr. Meral Anıtsal ile Prof.Dr. Banita Barger ve Tennessee Tech Üniversitesi Makine Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İsmail Fidan ile CBÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ersel Obuz eşlik etti. Prof. Dr. İsmail Fidan, öğrencilerin bir proje kapsamında Manisa'da olduklarını, proje içeriğinde de Mesir Macunu, Kula Leblebisi, zeytinyağı ile buzlu Türk Kahvesi'ni inceleyeceklerini söyledi.

Daha sonra bu ürünlerin pazarlanması, ambalajlanması gibi konularda çalışmalar yapacaklarını kaydeden Fidan, "Ayrıca öğrencilerimiz buzlu Türk kahvesinin üretimi konusunda önemli bir çalışmaya imza atacaklar. Aynı neskafe gibi Türk kahvesinin de buzlu olarak nasıl tüketilebileceği konusunda fikirler üretecekler. Çalışmaların sonrasında buzlu Türk Kahvesi günü düzenleyeceğiz. Sizleri de aramızda görmek isteriz" dedi.

Fener Alayı'na Katılacaklar

Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kültürler arası iletişimin önemli olduğunu söyledi. Manisa Belediyesi hakkında ziyaretçilerine bilgi veren Ustamehmetoğlu, Manisa'yı oldukça güzel bulan ziyaretçilerine Sultan Çayı ikramında bulundu. Ayrıca Başkan Yardımcısı, davetlilerini Manisa Belediyesi'nin düzenlediği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı akşamı düzenlenecek olan Fener Alayı'na davet etti. Öğrenciler de Fener Alayı'nı merak ettiklerini ve seve seve katılacaklarını söyledi. Sultan Çayı'nı beğendiklerini de belirten öğrenciler, çok sayıda yeri ziyaret etmelerine rağmen en sıcak ilgiyi Manisa Belediyesi'nde gördükleri ifade etti. Ülkelerine döndüklerinde kentimizi en iyi şekilde anlatacaklarına emin olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu ziyaretçilerine içerisinde Manisa'ya özgü yiyeceklerin yer aldığı çanta hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrencilerden Manisa Belediyesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement