Öğüt, İzmit'te Büyük Buluşma Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Öğüt, İzmit'te Büyük Buluşma Gerçekleştirdi

Öğüt, İzmit\'te Büyük Buluşma Gerçekleştirdi

Ensar Öğüt, Otel Altınnal'da düzenlediği kahvaltıda CHP'nin tüm önde gelen isimlerini buluşturdu.

19.11.2013 08:54

ÖĞÜT, "YÜZDE 49 POTANSİYELİMİZ VAR"

CHP Ardahan Milletvekili, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için çalışmalar yürüten işadamı Ensar Öğüt, Otel Altınnal'da düzenlediği kahvaltıda CHP'nin tüm önde gelen isimlerini buluşturdu. Öğüt'ün kahvaltılı toplantısına, davet edilen partililerin dışında da büyük bir katılım oldu. Öğüt, Büyükşehir Belediyesi için ancak ön seçim olursa aday adayı olacağını ifade etti. İktidara ağır eleştirilerde bulunan Öğüt,"Kocaeli Büyükşehiri AKP'nin elinden alacağız. Bu büyük buluşmada bunun ilk adımıdır"dedi.

CHP Milletvekili Ensar Öğüt, kahvaltı programında önemli açıklamalarda bulunarak, Büyükşehir Belediyesi için de ön seçim yapılması gerektiğini söyledi. Öğüt, "Büyükşehir Belediyesi için ön seçim yapılmasını istiyorum. Ön seçim yapılırsa aday adayı olurum. Aksi takdirde aday adayı olmam. Çünkü milletvekilleri aday adayı olmaz, partisi tarafından aday olarak gösterilir" dedi.

DAVETLİLER TAM KADRO KATILDI
Ensar Öğüt'ün düzenlediği kahvaltı programına CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, Kartepe Belediye Başkan Adayı Yaşar Sönmez, Başiskele Belediye Başkan Adayı Aysun Kılınç, CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, Derince İlçe Başkanı Sefer Yeni, Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, CHP İzmit Belediye Başkan aday adayları Prof. Dr. Cüneyd Özkürkçügil, Ertuğrul Akalın, Av. Fahri Örengül, Aysun Erenkaya, Ertuğrul Akalın, eski il başkanları Rafet Yıldızlı, Rıdvan Alkan, Cengiz Sarıbay, İbrahim Aydın, Ferhan Şensoy, Kocaeli Muhtarlar derneği başkanı Süleyman Şen, Kadın kolları Genel Başkan yardımcısı Hamiyet Göksu, İl Kadın kolları başkanı Sevim özen, İlçe kadın kolları Başkanı Hale Meriç, CHP'li İl Genel Meclis üyeleri, İzmit Belediye Meclis Üyeleri aday adayları ve 350 civarında partili katıldı.

TOPLANTININ AMACI

Öğüt konuşmasına toplantının amacını anlatarak başladı. Öğüt, "Bu toplantı büyük bir buluşmadır. CHP'nin geçmiş, bugün ve gelecekteki tüm kadroları burada. Şimdi hep birlikte karar vereceğiz. Bu kenti AKP'nin elinden alacağız. Hepimiz,herkes görev alacak, seferber alacak. Buradan on tane bakanlar kurulu çıkar. Hiçbir ayrım, kenarda durmayı kabul edemeyiz. Tüm arkadaşlar göreve üstlenmelidir. Bu benimle yada başka arkadaşla, ama bu kadro ile sonuç alırız. İşte bu mesajımız sizinle paylaşmak için sizleri davet ettim"dedi.

İZMİT VE GEBZE'NİN ÖNEMİ

Tüm ilçelerde CHP'nin iddialı, pırıl pırıl adaylarının olduğunu, her yerde iddialı olduklarını dile getiren, Büyükşehir Belediyesi'ni kazanabilmek için, tüm ilçelerin yanı sıra İzmit ve Gebze'nin çok önemli olduğunu belirten Öğüt, "Bana dört ay önce 'Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday ol' dediklerinde 'Bu nereden çıktı?' dedim. Bana bazı matematiksel hesaplar gösterdiler. Biz de bazı anketlerde gördük ki; Kocaeli'de İzmit merkez ve Gebze ilçesinde seçim alınırsa büyükşehir kazanılır. İzmit'te de belli bir oy potansiyeli var. Üzerine düşülürse seçim kazanılır" diye konuştu.

BİZDE IŞIK GÖRMELERİ LAZIM

Gezdiği ilçelerden çıkardığı sonuca göre, seçmenlerin CHP'de bir ışık görmesi halinde oy vereceklerini belirten Öğüt, "Bana gelen büyükşehir teklifini genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaştım. Olumlu bir görüşmenin ardından önce Kartepe'den, Kocaeli'nin ilçelerini gezmeye başladım. Ben insanların AKP'den kurtulmaya çalıştığını gördüm. Çünkü artık onlar da AKP'yi istemiyor. Bizde bir ışık görseler, halk hemen bize gelecek" dedi.

EN AZ %49 OY POTANSİYELİ

Yapılan anketlerde Kocaeli'de CHP'nin en az %49 oy alma potansiyeli olduğunu iddia eden Öğüt, "Bir araştırma şirketinin yaptığı araştırmayı gördüm. Kocaeli'de seçmenlerin %49'unun sosyal demokratlara oy verme potansiyeli var. Yani inanırsak, çalışmaya devam edersek en az %49 oy alabiliriz. Kocaeli'de bu zinciri kırmamız gerekiyor. CHP Kocaeli'de seçimi alırsa bizim iktidar yürüyüşümüz başlar. Aday kim olursa olsun çalışmaya devam etmeliyiz" şeklinde konuştu.

KARAOSMANOĞLU NE İŞ YAPAR?

Mevcut yöneticilere göre çok daha iyi yöneticilere sahip olduklarını ifade eden Öğüt, "Başkan Karaosmanoğlu, biz kendi içimizde çok daha iyi yöneticilere sahibiz. Bugün Kocaeli'yi işin ehli olmayan insanlar yönetiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bir vergiyi bile ödemeyi beceremiyor. Kocaeli'yi koca bir köy haline getirdi. Bu işi beceremiyorlarsa artık yapmasınlar" şeklinde konuştu.

AKP HEP SATTI

AKP'nin Kocaeli'de geçmişte yapılan hizmetleri sürekli sattığını söyleyen Öğüt, "İZGAZ'ı sattılar, onu sattılar, bunu sattılar. Satacak bir şey bırakmadılar. Eskihisar İskelesi var. Bu iskeleyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağış yapıyorlar. Orada Kocaelili vatandaşların hakkı var. Zaten çiçek sulamaktan başka iş yapmıyorlar. Bir de kime sordular da, bağış yapıyorlar. Kendilerini Türkiye'ye rezil ediyorlar. Bunlar hesap kitap bilmeyen insanlardır" dedi.

AKP'Yİ KOCAELİ'DEN SİLERİM

Örgütünün kendisine güvendiği takdirde AKP'yi Kocaeli'den sileceğini ifade eden Öğüt, "Ben siyasi terbiyemi Kocaeli'den aldım. Partimin bana verdiği görevle Ardahan Milletvekili olmuş olabilirim. Ama hiçbir zaman Kocaeli'den kopmadım. Zaten siyaseti burada öğrendim. Bana güvendikleri takdirde; AKP'yi hallaç pamuğu gibi açarım. AKP'yi de Kocaeli'den silerim. Kentleşme olsun, işsizlik olsun diğer sorunlar olsun bunları ancak biz çözeriz. AKP Kocaeli'de bir kardan adamdır. CHP'nin altı oku bu karları eritecektir. İnsana hizmet etmek bizim için en büyük ibadettir. Biz Kocaeli'de hizmet etmek istiyoruz. Bunun için halkımızdan izin istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖN SEÇİM İSTİYORUM

Kocaeli'de Büyükşehir Belediyesi için bir ön seçim yapılırsa aday adayı olacağını belirten Öğüt, "Büyükşehir'de ön seçim istiyorum. Büyükşehir için bir ön seçim olsun üyelerimizi sandığa taşıyalım. O zaman aday adayı olurum. Ama ben partimin bir milletvekiliyim. Ben ön seçim olmadığı takdirde aday adayı olmam. Milletvekilleri ancak aday olur. Ön seçim olmazsa ve partim bana görev verirse yani görevlendirilirsem aday olurum" açıklamalarında bulundu.

İzmit'te ilk defa geçmiş yöneticiler dahil tüm kadroların biraya geldiği kahvaltı ve toplantı sonrası tüm ilçe başkanları ve adaylar elele tutuşup birlikte poz verdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğüt, İzmit'te Büyük Buluşma Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement