Okullar Ders Ziline Hazır - Son Dakika
Güncel

Okullar Ders Ziline Hazır

Okullar Ders Ziline Hazır

İzmir'de yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesi okul binalarının güçlendirilmesi ve fiziki eksiklerin giderilmesi için 11 milyon lira harcandı.

12.09.2014 11:41  Güncelleme: 11:46

HALİL ŞAHİN - Birinci derece deprem bölgesinde yer alan İzmir'de, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı öncesinde okul binalarının güçlendirilmesi ve fiziki eksiklerin giderilmesi için 11 milyon lira harcandı.

Pazartesi günü öğrencilerine kavuşacak okullar, yaz tatili boyunca yeni eğitim öğretim yılı için hazırlandı. Birçok okul fiziki koşullarının iyileştirilmesi için bakım ve onarımdan geçirilirken, depreme dayanıksız olduğu belirlenen okullarda ise güçlendirme çalışmaları başlatıldı.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların, geçen eğitim öğretim yılının sona erdiği 13 Haziran'dan bu yana yeni yıl için hazırlandığını ifade ederek, acil ihtiyaç sıralamasına uygun olarak gerekli çalışmaların yapıldığını anlattı.

İzmir'de yüzden fazla okulun bakım ve onarım programına alındığını, tamamına yakınında çalışmaların sonlandırıldığını kaydeden Bardakcı, yapılan çalışmalarla fiziki koşulların iyileştirildiğini belirtti. Bardakcı, devam eden çalışmaların ise doğalgaz dönüşümüyle ilgili olduğuna işaret ederek, kazan dairesinde yapılacak çalışmaların eğitime engel teşkil etmeyeceğini söyledi.

Öğrenci ve öğretmenlere sağlıklı koşullar sunmanın önemini vurgulayan Bardakcı, bu doğrultuda okulların boş olduğu yaz dönemindeki birkaç aylık süreyi en iyi şekilde değerlendirdiklerini dile getirdi. Bardakcı, geçen yıl da 30 milyon liralık maliyetle 500'den fazla okulun fiziki koşullarının iyileştirildiğini hatırlatarak, "Yeni eğitim öğretim yılı için gerekli hazırlıkları tamamladık, herhangi bir sorunla karşılaşmadan eğitim yılını başlatacağız" dedi.

-"Depreme dayanıksız binada eğitim yok"

Bardakcı, 1. derece deprem bölgesi olan İzmir'de depreme dayanıklı binaların önemine değinerek, depreme dayanıksız olduğu belirlenen bazı okulların da güçlendirme programına alındığını dile getirdi.

Program kapsamında bu okullarda eğitimin ya ek binalarda ya da yakındaki başka okulda devam edeceğini bildiren Bardakcı, İzmir'de bakım, onarım ve güçlendirme maliyetinin 11 milyon liraya yakın olduğunu kaydetti.

Okullardaki bakım onarımın yanı sıra yeni derslikler de yapıldığını ifade eden Bardakcı, 100 yeni dersliğin bu yıl hizmete gireceğini, toplam derslik sayısının 23 bine yaklaştığını sözlerine ekledi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okullar Ders Ziline Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement