Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Okullarda Karne Heyecanı

Malatya'nın Darende, Arguvan ve Hekimhan ilçelerinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla karne töreni düzenlendi.

17.06.2016 13:36

Malatya'nın Darende, Arguvan ve Hekimhan ilçelerinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla karne töreni düzenlendi.

Darende Hacı Hasan Başer Ortaokulu ve Nadir İlkokulundaki törene katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, öğrencilere karnelerini verdi.

Öğrencilerle sohbet eden İnce, iyi bir tatil yapmalarını istedi, kitap okumalarını tavsiye etti. İnce, konuşmasında, bilginin önemini belirterek, "Tek güç var, o da bilginin bize yüklediği güç. Eğer bilgi sahibiysek o bilgi sayesinde güçlü ve zinde oluyoruz. Bilgi bizi toplum, arkadaş, aile, ülke içerisinde ve ülkeler arasında güçlü yapıyor. Hangi alanda olursa olsun okumalıyız. Okuyalım, bilgi dağarcığımızı genişletelim." diye konuştu.

İnce, daha sonra minik öğrencilere karneleriyle çeşitli hediyeler dağıttı.

İlk kez karne heyecanı yaşayan öğrenciler, mutluluklarını öğretmenleri, aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştı.

Arguvan

Arguvan Atatürk ilköğretim Okulundaki törene iştirak eden Kaymakam Selçuk Yosunkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özmen Düz ve Şube Müdürü Hasan Yay, öğrencilere karnelerini verdi.

Birinci sınıfa devam eden ve ilk kez karne heyecanı yaşayan minik öğrenciler karnelerini Kaymakam Yosunkaya'nın elinden aldı.

Yosunkaya, öğrenci ve öğretmenleri kutladı, öğrencilere tatilde bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özmen Düz de başarının da başarısızlığın da herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, kendilerine destek veren Kaymakam Yosunkaya'ya teşekkür etti.

Hekimhan

Hekimhan'da da 6 lise, 6 ortaokulu, 10 ilkokul ve bir anaokulunda 2 bin 83 öğrenci karne alma heyecanı yaşadı.

Sakarya İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Kaymakam Tunahan Efendioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Karayazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Dilek, Okul Müdürü Taner Ercan, idareciler ve veliler katıldı.

Kaymakam Efendioğlu, öğrencilere karnelerini dağıttıktan sonra bir süre öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere başarılar dileyen Efendioğlu, iyi bir tatil geçirmelerini diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement