Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Okullarda Karne Heyecanı

Okullarda Karne Heyecanı

MALATYA (AA) – Malatya'nın Darende ilçesinde, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle 5 bin 500 okul öncesi, ilk ve orta öğretim öğrencisi karnelerini aldı.

09.06.2017 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MALATYA (AA) – Malatya'nın Darende ilçesinde, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle 5 bin 500 okul öncesi, ilk ve orta öğretim öğrencisi karnelerini aldı.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda düzenlenen etkinlikte, ilçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İne ve okul idaresi öğrencilere karne dağıttı.

Öğrencilerle bir süre sohbet ederek, iyi bir tatil yapma ve kitap okuma tavsiyesinde bulunan İnce, şunları söyledi:

"Yoğun bir eğitim öğretim dönemini geride bıraktık. Tatili hak ettiniz. Anne, baba ve ailenizin yönlendirdiği noktalar içerisinde dinlenin ama yanı başınızda kitabı eksik etmeyin. Sistemli bir şekilde mutlaka kitap okuyalım ve okumayı alışkanlık hale getirelim. Artık, gücümüzü bilginden alıyoruz değil mi? Tek güç var o da bilginin bize yüklediği güç. Eğer bilgi sahibiysek, o bilgi sayesinde güçlü ve zinde oluyoruz. Bilgi bizi toplum, arkadaş, aile, ülke içerisinde ve ülkeler arasında güçlü yapıyor. Hangi alanda olursa olsun, okumalıyız. Okuyalım, bilgi dağarcığımızı genişletelim."

İnce, daha sonra minik öğrencilere karne ile çeşitli hediyeler dağıttı.

Hekimhan

Hekimhan'da Atatürk İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

İlçe Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Dilek, idareciler tarafından okulda okuyan öğrencilere karneleri dağıtıldı.

Kaymakam Efendioğlu, karne dağıtımı töreninden sonra öğrencilerle sohbet ederek, tüm öğrencilere başarılar ve iyi tatiller temennisinde bulundu.

İlçede bin 871 öğrenci karne aldı.

Arguvan

Arguvan'da öğrencilere düzenlenen törenle karneleri verildi.

Arguvan İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen karne törenine ilçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay, Şube Müdürü Hafız İmer, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yay, törende yaptığı konuşmada, öğrencilere karnelerin bir amaç değil, başarının değerlendirilmesi konusunda bir araç olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement