Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Okullarda Karne Heyecanı

Okullarda Karne Heyecanı

Samsun'un Bafra, Havza ve Terme ilçelerinde 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle öğrenciler, karnelerini aldı.

09.06.2017 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra, Havza ve Terme ilçelerinde 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle öğrenciler, karnelerini aldı.

Bafra Mustafa Kemal Ortaokulu'nda düzenlenen törende öğrencilere karneleri verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, bir yılın yorgunluğunu tatilde atmanın öğrencilerin hakkı olduğunu fakat dinlenmenin sadece boşa vakit geçirmek anlamına gelmediğini söyledi.

İlçede 23 bin 331 öğrencinin karne heyecanını yaşadığını belirten Katipoğlu, "Elbette insanın değeri, yaptığı çalışmalar rakamla ölçülmez. Alacağınız karneler, öğrencilerimizin eğitim öğretim yılı boyunca yaptıkları çalışmaların değerlendirilmesi olacaktır." dedi.

Okulda dereceye giren öğrencilere plaket verilen törene Kaymakam Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Havza'da 7 bin 600 öğrenci karne sevinci yaşadı

Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, Boyalı, Erikbelen ve Çelikalan ilkokullarında düzenlenen karne dağıtım programlarına katılarak, öğrencilere karnelerini verdi.

Öğrencilere çok çalışmalarını tavsiye eden Nayman, "Kaliteli zaman geçirin ve zamanınızı iyi değerlendirin. Oyun oynayın, kitap okuyun ama belirli aralıklarla ders çalışın. İyi bir insan olmak, kaliteli zaman geçirmekle olur. Bir gün sizler bu ülkenin yöneticileri olacaksınız. Gelecek sizin ve geleceğe en iyi şekilde hazırlanmakta sizin elinizde. Hepinize iyi tatiller diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Nayman ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Kumkayır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam tarafından öğrencilere karneleri dağıtıldı.

Belediye Başkanı Murat İkiz de Merkez İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Öğrencilere karnelerini dağıtan İkiz, çocuklara daha iyi bir gelecek hazırlamak için çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilere hayallerinin daima büyük olmasını öneren İkiz, "Vizyonunuzu hep yüksek tutun. Okuyan, düşünen, üreten, sorunlara ilgi gösteren, yerinde saymayan bireyler olun. Kiminiz öğretmen, kiminiz doktor, kiminiz mühendis, belki de kiminiz belediye başkanı, vali olacaksınız. Yarın bu koltuklarda sizler oturacak, ülkenin kaderini, geleceğini sizler tayin edeceksiniz. Bu yüzden şimdiden iyi çalışmalı ve geleceğe iyi hazırlanmalısınız." diye konuştu.

Öte yandan Havza'da okul öncesinde 555, ilkokullarda 2 bin 20, ortaokullarda 2 bin 580, liselerde ise 2 bin 445 olmak üzere 7 bin 600 öğrenci karne aldı.

Terme'de karne sevinci

Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Kozluk OVM Fen Lisesindeki öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Şahin, okulun yeşillikler içinde, doğayla baş başa bir bölgede olduğunu dile getirerek, "Ben de altı yıl yatılı bir okulda okudum. Bunun faydalarını da gördüm. Sizler başarılı oldukça ülkeniz başarılı olacak. Sizler geleceğinizi şimdiden şekillendiriyorsunuz. Buradan güzel bir üniversite ve iyi bir kariyer olur inşallah. Tüm bunların yanında mutlaka yabancı dil İngilizce. Bir tane yetmez, birkaç yabancı dil. Kitap okuyun demiyorum, sizler zaten klasik kitaplar okuyorsunuz, ben bunu biliyorum." ifadelerini kullandı.

Kul ise eski Kozluk Belediye Başkanı ve bir hayırsever olarak bu manzarayı görünce gurur duyduğunu ve duygulandığını söyledi.

Okula başlanırken 20 dönüm olarak verilen arazinin 50 dönüme çıktığını anlatan Kul, şöyle konuştu:

"Bugün bu okul için çok önemli bir gün ama benim için daha da önemli bir gün. Bu okulu kurarken çok sıkıntı çektik ama sonunda böylesine güzel bir okul yaptık. Öğrencilerimiz burada sadece ders yapmıyor. Spor ve sosyal aktiviteler de yapıyor. Öğrencilerin faydalanacağı her şey burada mevcut. Biz sorgulayan, araştıran, geleceği, hedefi olan gençler istiyoruz. Siz sorgulayacaksınız, öğreneceksiniz, hedefler ortaya koyacaksınız. Çünkü bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Bu en değerli günde bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür derim."

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı.

Törene İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun OVM Elektrik Genel Müdürü Korkut Öztürkmen ile öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement