Okullarda Meydana Gelen Suç Oranları Yüzde 27,4 Azaldı - Son Dakika
Güncel

Okullarda Meydana Gelen Suç Oranları Yüzde 27,4 Azaldı

Okullarda Meydana Gelen Suç Oranları Yüzde 27,4 Azaldı

İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında imzalanan "Okullarda Güvenli Eğitimin Sağlanmasına Yönelik, Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü" çerçevesinde toplantı yapıldı.

24.06.2013 22:29

Vali Güngör Azim Tuna, İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Bayram ve İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede´nin katıldığı toplantıda, uygulamanın eğitim çağındaki çocuk ve gençlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda yetiştirilmesi, şiddet olaylarına karşı korunması, muhtemel şiddet olaylarının önlenmesi ile çocukların zararlı alışkanlıklarından korunması amacıyla hayata geçirildiği belirtildi.

Vali Güngör Azim Tuna, "2012-2013 eğitim öğretim döneminde, polis sorumluluk bölgesinde bulunan 82 ilkokul, 56 ortaokul ve 50 lise olmak üzere toplam 188 okul çevresinde Emniyet Müdürlüğümüz kadrosundan; iletişim, çocuk psikolojisi, çocuk ve suç kavramı, çocuk hakları ve insan hakları, çocuk adalet sistemi ve çocuk şube mevzuatı, uyuşturucu madde özellikleri ve çocukların yaklaşımı gibi konularda eğitime geçirilen üniversite mezunu 28 polis memuru özenle seçilerek, 14 adet "Güven Okul Projesi Timi" oluşturulmuştur. Dönem içinde okul timleri tarafından okulların çevresinde bulunan internet kafe, oyun yeri ve kahvehane gibi yerlerde 2 bin 577 kez denetlenmiştir. Bu bölgelerde olumsuzluk tespit edilen 29 işyeri hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Devamsızlığı bulunan öğrencilerle ilgili olarak ise 14 çocuğun okullarına devamı sağlanmıştır. Suç oranları ile ilgili olarak ise şunları kaydedilmiştir. 2012-2013 eğitim öğretim yılı içinde geçen döneme göre suçlarda ilköğretimde yüzde 19.3, liselerde yüzde 32.7, toplamda yüzde 27.4´lük bir azalma sağlanmıştır. Okullar ve çevresinde öğrenciler tarafından gerçekleşen bıçaklama olaylarında yüzde 50´lik kasten yaralama olaylarında yüzde 8.2´lik bir azalma mevcuttur." dedi. Vali Tuna, Uygulamanın veliler tarafından da memnuniyetle karşılandığını, 2013 - 2014 eğitim öğretim yılında da tedbirlerin devam edeceğini bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Arif DEDE "Emniyet Müdürlüğümüz ile işbirliği sonucunda okullarımızda olayların azaltılması sağlanmıştır. Okullarımızda Değerler Eğitimi, sosyal, kültürel ve spor faaliyetler bu azalmada etkili olmuştur. Velilerimizin, anne ve babalarımızın çocukları ile okul dışındaki ortamlarda ilgilenmeleri önem arzetmektedir. İlgilenilmeyen çocuklar ya bir suçun mağduru ya da faili olarak karşımıza çıkar. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Okullarda Meydana Gelen Suç Oranları Yüzde 27,4 Azaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement