Öldürülen PKK'lı Annesiyle Gömüldü - Son Dakika
Güncel

Öldürülen PKK'lı Annesiyle Gömüldü

Öldürülen PKK\'lı Annesiyle Gömüldü

Mardin'de öldürülen PKK'lı, kanser hastası olan ve dün akşam ölen annesi ile birlikte defnedildi.

18.01.2013 19:42  Güncelleme: 08:59

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda öldürülen PKK'nın sözde Mardin sorumlusu 'Akif Doğan' kod adlı Mehmet Şirin Cebe, kanser hastası olan ve dün akşam ölen annesi Nesibe Cebe ile birlikte törenle defnedildi.

Nusaybin Selahattin Eyyübi Mahallesi'nde 13 Ocak günü özel harekat timlerinin bir eve düzenlediği baskında öldürülen PKK'nın sözde Mardin sorumlusu olduğu belirtilen 'Akif Doğan' kod adlı Mehmet Şirin Cebe isimli PKK'lının cenazesi çatışma sonrası Malatya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Cebe'nin kanser hastası 55 yaşındaki annesi Nesibe Cebe de dün, oğlunun cenazesi gelmeden tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Anne Cebe'nin ölümünün ardından Mehmet Şirin Cebe'nin cenazesi de dün akşam saatlerinde Nusaybin İlçesi'ne getirildi. Esnafın kepenk açmadığı ilçede anne ve oğul Cebe'nin cenazesi omuzlarda taşınarak Hadli Camisi'ne getirildi. Burada dini vecibeleri yerine getirilen cenazeler, omuzlarda taşınarak, Mittani Kültür Merkezi önündeki 100'üncü Yıl Parkı'na götürüldü. Yürüyüş sırasında, Paris'te öldürülen PKK'lı 3 kadın ile Abdullah Öcalan'ın posterini taşıyan kalabalık grup sık sık sloganlar attı. Burada kılınan cenaze namazının ardından anne Nesibe Cebe'nin cenazesini kadınlar, PKK'lı Mehmet Şirin Cebe'nin ise erkekler tarafından omuzlara alınarak taşındı. Ailenin isteği üzerine PKK'lı Cebe'nin cenazesi, 18 yıl önce çıktığı evine götürüldü. Yeşilkent Mahallesi'nden tekrar omuzlara alınan cenazeler, Hacılar Mezarlığı'na getirildi.

Mezarlıkta konuşan BDP Mardin İl Başkanı Sihem Elveren Alp, "PKK, devletin bütün askeri operasyonlarını boşa çıkararak bir çok bölgede hakimiyetini günlerce ele geçirdi. Buna tahammül edemeyenler aylardır Kandil başta olmak üzere bütün topraklarını bombardımana tutuyor. PKK ve Kürt halkının mücadelesi sonucunda PKK lideri Abdullah Öcalan özgürleştirecektir" diye konuştu.

Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan da, "Anne Nesibe 4 gündür hasta yatağında oğlunun yolunu gözledi. Oğlunun acısına dayanamayan anne Nesibe, dün akşam yaşamını yitirdi. Nusaybin çocukları mermiler altında büyürken devlet nasıl bir barış getirecektir?" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından PKK'lı Mehmet Şirin erkekler tarafından, annesi Nesibe Cebe de kadınlar tarafından toprağa verildi. Cebe Ailesi, cenaze törenine katılan kalabalığa, 5 gündür kepenk açmayan Nusaybin esnafının bu eylemlerine son vererek işyerlerini açması çağrısında bulundu.

Öte yandan cenaze töreninin ardından çoğunluğunu çocukların oluşturduğu bir grup, yasadışı gösteri yapmak istedi. Grubu polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ederek dağıttı. - Mardin/ Nusaybin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öldürülen PKK'lı Annesiyle Gömüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement