Olumsuz Hava Koşulları Balıkçıları da Etkiledi - Son Dakika
Güncel

Olumsuz Hava Koşulları Balıkçıları da Etkiledi

Olumsuz Hava Koşulları Balıkçıları da Etkiledi

Hava şartları dolayısıyla denize açılamayan küçük tekne balıkçıları, sezonu durgun geçiriyor Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatifleri Başkanı Coşkunçay: "Havalar soğudu, bu nedenle balıkçılarımız teknelerini limana bağladı.

15.12.2013 11:45

YAVUZ KARADUMAN - Olumsuz hava şartları nedeniyle Marmara Denizi'ne açılamayan küçük tekne balıkçıları, sezonu durgun geçiriyor.

Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatifleri Başkanı Erdal Coşkunçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ Limanı'ndaki küçük teknelerin olumsuz hava koşulları nedeniyle ava çıkamadıklarını söyledi.

Eylülde denizlerdeki av yasağının sona ermesiyle sezonun ilk aylarında Marmara Denizi'nde çinekop, lüfer ve bol miktarda istavrit avladıklarını anlatan Coşkunçay, "Bu sene istavrit iyiydi ve beklentinin üzerinde oldu. Gırgırlarla avlanan balıkçı arkadaşlarımız için ise bu sene beklentinin altında oldu. Sadece istavrit avladılar, çinekop, lüfer ve palamut beklenen miktarda olmadı" diye konuştu.

Küçük tekne balıkçılarının hava şartlarının ağırlaşması ve denizde sık sık fırtına yaşanması nedeniyle ava çıkamadığını dile getiren Coşkunçay, "Havalar soğudu, bu nedenle balıkçılarımız teknelerini limana bağladı. Mart ayına kadar küçük tekne balıkçıları sık avlanamaz" dedi.

Kış aylarında küçük teknelerin barınaklara çekildiğini belirten Coşkunçay, balıkçıların zamanlarını teknelerinin ve ağların bakımıyla geçireceğini kaydetti.

"Hamsi sezonu başladı"

Coşkunçay, küçük teknelerin zorunlu bekleyişine rağmen gırgır avcılığının devam edeceğini söyledi.

Havaların soğumasıyla hamsi sezonunun başladığını ve gırgırların denize açılarak hamsi avına çıktıklarını belirten Coşkunçay, "Marmara'da balık göçü yavaş yavaş sona eriyor. Palamut ve lüfer göçü bitiyor. Artık lüfer, çinekop ve palamut kalmaz. İstavrit, kolyoz, mezgit yemeye devam ederiz" dedi. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Olumsuz Hava Koşulları Balıkçıları da Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement